„Dagobert McCsip” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
a (link egyértelműsítés AWB)
== Háttere ==
 
Dagobert bácsi egy multimilliárdos üzletember (vagy üzletkacsa), akinek gazdagsága és kapzsisága mellett a végtelen zsugorisága is hírhedt: ha nem muszáj nem pazarol olyan dolgokat mint az áram, egyszerű és persze olcsó ételeket eszik (néha akár lejárt [[szavatosság]]út is) és a parkban szedi össze az előző napi újságokat, hogy ne kelljen arra is költenie. Ugyanakkor a város fölé magasodó dombon álló széfjében csurig áll a pénze, amiben naponta megfürdik, és úgy általában nagy gondot fordít a készpénze ápolására. Általában csak olyan dolgokra költ, ami az újabb üzleteihez, pénzéhez, vagy más üzleti érdekeihez kapcsolódik, pl. riasztóberendezés, vagy fúró [[arany (kémiai elem)|arany]]kereséshez. Ezeket gyakran [[Szaki Dani]], a feltaláló készíti, aki más jellegű ketyerékkel is felkeresi. Amúgy az aranyat saját maga is képes kiszimatolni. Sokszor próbálják meg kifosztani, legtöbbször a [[Kasszafúrók]], de tőlük függetlenül is kerül mindenféle kalandba, amikor újabb és újabb vagyonharácsolásba kezd, vagy egy már meglévő vállalkozása megvédésére kényszerül. Ilyenkor gyakran riadóztatja Donaldot és a [[Tiki, Niki és Viki|három unokaöccsét]], hogy segítsenek neki a problémák leküzdésében, legyen az a világon bárhol. Üzleti riválisai, akik néha felbukkannak [[Kőszív Glomgold|Zsugor Igor]] és Rockerkacsa. (Zsugor Igornak ráadásul egy régi megállapodás értelmében évente egy, azaz 1 tallért kell fizetnie, amit valóságos traumaként él meg.)
 
Általában csak olyan dolgokra költ, ami az újabb üzleteihez, pénzéhez, vagy más üzleti érdekeihez kapcsolódik, pl. riasztóberendezés, vagy fúró [[arany (kémiai elem)|arany]]kereséshez. Ezeket gyakran [[Szaki Dani]], a feltaláló készíti, aki más jellegű ketyerékkel is felkeresi. Amúgy az aranyat saját maga is képes kiszimatolni. Sokszor próbálják meg kifosztani, legtöbbször a [[Kasszafúrók]], de tőlük függetlenül is kerül mindenféle kalandba, amikor újabb és újabb vagyonharácsolásba kezd, vagy egy már meglévő vállalkozása megvédésére kényszerül. Ilyenkor gyakran riadóztatja Donaldot és a [[Tiki, Niki és Viki|három unokaöccsét]], hogy segítsenek neki a problémák leküzdésében, legyen az a világon bárhol.
 
Üzleti riválisai, akik néha felbukkannak [[Kőszív Glomgold|Zsugor Igor]] és Rockerkacsa. (Zsugor Igornak ráadásul egy régi megállapodás értelmében évente egy, azaz 1 tallért kell fizetnie, amit valóságos traumaként él meg.)
 
A [[Kacsamesék (televíziós sorozat, 1987)|Kacsamesék]] c. rajzfilmsorozatban kicsit más mint a képregényekben, itt villában él és kevésbé zsugori.

Navigációs menü