Sony Ericsson W800

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sony Ericsson W800
Sony Ericsson W800 (Smooth White), front and back.jpg

Gyártó Sony Ericsson
Képernyő/kijelző 1,8" TFT, 176×220 pixel, 256 ezer szín, 157 dpi
Kamera 2 MP, 1632x1224, autofókusz, LED vaku
Második kamera nincs
Bevitel billentyűzet
Memóriakártya Memory Stick Pro Duo (2GB-ig)
Tárhely 34MB
Hálózatok GSM 900 / 1800 / 1900
Kapcsolódási lehetőség GPRS
USB
infraport
Bluetooth 2.0
Akkumulátor Li-Po 900 mAh (BST-36)
Méretek100×46×20,5 mm
Tömeg99 g
Multimédia MP3-lejátszó, JAVA programok, FM rádió
UtódSony Ericsson W810
A Wikimédia Commons tartalmaz Sony Ericsson W800 témájú médiaállományokat.

Az Egyesült Királyságban 2005. augusztus 12-én bemutatott W800 Walkman volt az első a Sony Ericsson telefonjai közül, mely használta a Walkman márkanevet. A telefon képes Bluetooth v1.2, infravörös és USB porton kommunikálni.

Nagyon hasonlít a Sony Ericsson K750 telefonra, de annyiban különbözik tőle, hogy eltér a média lejátszására használt szoftvere és megváltozott a kinézete. Lényeges elérés a K750-hez képest, hogy 512 MB-os Memory Stick PRO Duo jár hozzá, bevezették ennél a modellnél a repülő üzemmódot, aminek a használatával minden rádiójelet kikapcsol, s jár hozzá a hordozható sztereó Sony Ericsson HPM-70 hedszet. Utóbbihoz van egy 3.5 mm-es fülhallgató-bemenet, mellyel akármelyik másik, 3,5 mm-es bemenettel rendelkező fülhallgató haználható.

Főbb versenytársai a Motorola ROKR E1 iTunes-képes mobil telefonja, utódja, a Motorola ROKR E2, a Nokia N91, a Nokia 3250, és a Samsung SGH-i300 valamint utódja, a Samsung SGH-i310. A Sony Ericsson W800 helyét 2006. áprilisban átvette a Sony Ericsson W700, ahol a memória méretét 256 MB-ra csökkentették, s kivették a kamerából az autófókusz funkciót, s így csökkentették a készülék költségeit. A W880 eredeti sima fehér színén kívül elérhető más, titán aranynak nevezett színben is. [1]

A telefon képes MP3 és ACC formátumú médiákat is lejátszani, zene üzemmódban pedig akár 30 óra zenét is le tud játszani. Egy feltöltéssel 400 óra készenlétre és 9 óra hanghívásra képes.

Kritikája[szerkesztés]

Bár nagy kapacitású telefon, több, a már a K750-es modellnél is meglévő hiba jellemzi. Legtöbb gond a joystickkal van. Ez visszatérő probléma, több elemzés is foglalkozott ezzel, többen arra a következtetésre jutottak, hogy nehezen használható, s feltételezhető, hogy az idő előrehaladtával károsodik, olyannyira, hogy egyszer csak használhatatlanná válik. A másik a gyártmány minősége, bár fizikailag ellenálló, egy idő után elkezd csikorogni, s tönkremegy, elhasználódik. Bár a dobozból kivéve még jó a képernyő állapota, az ujjlenyomatok meglátszanak rajta, s gyorsan karcolódik, ami arra utal, hogy amennyiben ezzel az oldalával lefelé rakják le, tönkremehet a kijelző. A por könnyen bejuthat a képernyőbe, s ez csökkenti a kép láthatóságát. Mindezek ellenére a készülék népszerű maradt. Ezen kívül a készülék hajlamos saját maga újraindulni, kikapcsolni, leginkább akkor, mikor alvó üzemmódban eltűnik az óra.

Több felhasználó nagy mértékű háttérzajt tapasztalt, mikor a Walkmant alacsony hangerőnél használta. Ez a hiba legelőször egy firmware telepítése után volt érzékelhető. Hivatalos javítás kiadását nem tervezik, de végfelhasználók fejlesztettek ki olyan megoldási módozatokat, melyeket úgy lehet feltelepíteni, hogy közvetlenül kell kapcsolódni a mobiltelefon fájlrendszeréhez.

Hamis W800[szerkesztés]

Music Mobile W800c néven Kínában hamis telefonokat találtak. Küllemében hasonlít az SE W800 készülékéhez, de egy kicsit magasabb. A telefon alján lévő Walkman logó horizontálisan el van tolva, a készülék tetején a 'Sony Ericsson' felirat helyén a 'music mobile' olvasható, a szélén pedig 'Walkman' helyett 'Musicvideo' szerepel. A hamis telefonban 1.3 MP-s kamera, FM rádió van, és lehet vele MicroSD kártyákat. A telefon szoftvere szintén mutat némi hasonlóságot az SE W800-éhoz. Az alapértelmezett háttér az alapértelmezett Walkman kép, a főmenű a Sony Ericsson ikonjait használja.

Változatok[szerkesztés]

  • W800c – a szárazföldi Kínában élőknek
  • W800i – Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália és Európa lakosainak.

Külső hivatkozások[szerkesztés]