Sons Of The Forest

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sons Of The Forest
FejlesztőEndnight Games
KiadóNewnight
MotorUnity
PlatformokWindows
Kiadási dátum2023. február 23.
(early access)
Műfajtúlélőhorror
Játékmódokegyjátékos videójáték
többjátékos videójáték
Adathordozódigitális terjesztés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
https://gepigeny.hu/jatek/sons-of-the-forest
SablonWikidataSegítség

A Sons Of The Forest belső nézetes túlélőhorror videójáték, melyet az Endnight Games fejleszt, és a Newnight adott ki, valamint folytatás a 2014-es The Forest játékhoz. A tervezett megjelenés 2023. február 23-ára esedékes, korai hozzáférésben a Steamen keresztül Microsoft Windows rendszerekre.[1]

Játékmenet[szerkesztés]

A játék egy erdős területű szigeten játszódik, melyet kannibálok, és mutánsok laknak. A játékos egy elveszett milliárdos család után kutat. Célunk, a kicsit sem zökkenőmentes érkezést követően a túlélő társunk segítségével felkutatni a lehetséges helyeket ahol a család tagjai lehetnek, miközben túl kell élnünk a természet, kannibálok és rejtélyes mutánsok által teremtett kihívásokat. Ügyelnünk kell karakterünk táplálása, hidratálása, meg kell ismerünk a helyi fauna növény és állatvilágát, illetve biztosítanunk kell fedelet a fejünk felé, majd számolnunk kell a tél zord körülményeivel is. Az előző részhez képest itt már modernebb fegyverekkel is megvédhetjük magunkat, illetve sokkal szabadabban építkezhetünk. A játékmenet előrehaladtával egyre több rejtélyt, majd egyre több választ is fogunk találni, míg nem elérünk a célunkhoz és választhatunk, hogy kijutunk vagy a szigeten maradunk-e.

Horror elemek vagy békés túlélés?[szerkesztés]

A The Forest játékkal megegyezzően, nehézségi fokozatot állítva van lehetőségünk akár csak szimplán építkezős vonalon mozogni, de ha szeretnénk, akár éjszakánként rettegve védhetjük a táborunkat a kannibáloktól vagy minden kis neszre összerezzenve deríthetjük fel a barlangok rejtélyeit. Mindkét tábor megtalálhatja a magának való módot.

Fejlesztés[szerkesztés]

A játék a megjelenést követő időszakban Early Access, korai hozzáférésű stádiumban van, ami azt jelenti, hogy még nem végleges sem a story line, sem a játékban található elemek és azok tulajdonságai. Jelenleg hetente érkezik a játékhoz tartalmi frissítés és javítás, patch. Így minden héten kerül be valami újdonság és érkeznek hibajavítások, balanszolások. Ezeket a késztők csak Update X (X egy szám, hogy hányadik) néven jelölik. A fejlesztők honlapján még nincs kinn a játék, így hivatalos forrásnak a Steam-es oldalt érdemes venni.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]