snake case

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A snake case (vagy snake_case magyarul kígyó 'case') a programozásban egy szóösszetétel ill. szókapcsolat írási gyakorlat/ konvenció, melyben az elemek egy vagy több aláhúzásjel karakterrel (_) vannak szeparálva, üres karakterek nincsenek megengedve, minden elem kisbetűs és kezdő betűjük általában kisbetűvel kezdődik a szóösszetételen belül. Az első karakter lehet kisbetűs ill. nagybetűs is, mint pl. a következő összetételekben: "foo_bar", "Hello_world". Ezt az írásmódot / konvenciót általában számítógépes kódokban használják változó nevek, függvény, procedúrák , metódus neveknél elnevezésére, ill. néha számítógépes fájl nevek esetén is használatos. [1]

Ezen elnevezési konvenció gyakori a C-szerű nyelvek programjainál, ill. adatbázis sctiptek pl. PL-SQL nyelvű programjainál.

Variánsok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Abban az esetben, ha minden szó egy kötőjellel van elválasztva aláhúzás helyett, kebab-case vagy lisp-case néven is ismerik, a nagykezdőbetűvel kezdődő szavak esetén a variánst hívják Train-Casenek is, és a kisbtűvel keződődő variánst pedig spinal-case-nek[2][3]. Az üvöltő snake case hasonló a snake_case-hez, de itt a betűk végig nagybetűvel vannak írva például: THIS_IS_AN_EXAMPLE.

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a snake_case című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]