Snabba cash II

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Snabba cash II
(Easy Money II-Hard to Kill)
2012-es svéd film
Rendező Babak Najafi
Producer Klaus Bassiner
Fredrik Wikström
Műfaj
Forgatókönyvíró Fredrik Wikström
Babak Najafi
Főszerepben Joel Kinnaman
Matias Varela
Dragomir Mrsic
Dejan Cukic
Zene Jon Ekstrand
Operatőr Aril Wretblad
Gyártás
Gyártó Tre Vänner
Ország Svédország
Nyelv
Játékidő 99 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Nordisk Film
BemutatóSvédország 2012. augusztus 17.
USA 2014. február 14.
Kronológia
ElőzőInstant dohány
KövetkezőSnabba cash - Livet deluxe
További információk

A Snabba cash II (angol cím: Easy Money II-Hard to Kill) egy 2012-ben bemutatott svéd krimi, melynek rendezője Babak Najafi , főszereplői Joel Kinnaman, Dragomir Mrsic, Fares Fares és Matias Varela. A Guldbagge Awards-on 2013-ban a film elnyerte a legjobb smink díját és Matias Varela a legjobb színésznek járó díjat. A film az Instant dohány folytatása.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

JW a börtönben jól viselkedik, tervezgeti az életét. Mrado is abban a fegyintézetben van, és a kezdeti konfrontáció közte és JW között baráti kapcsolattá alakult. JW kap egy nap kimenőt a sittről, mert nincs vele probléma odabent, és alig várja már, hogy végre elmenjen a tárgyalásra, amit olyan régen tervez. Mikor megjelenik a megbeszélt helyen és időben, csodálkozva hallja, hogy a tárgyalást már lefolytatták. Rájön, hogy a cimborája palira vette, és felkeresi, de nem tud mit csinálni, mert ráverhetnek még jó pár évet ha meggondolatlanul cselekszik. Hamarosan lejár a kimenője, de nagyon nincs kedve visszamenni a rácsok mögé. Felhivja Mrado-t, akivel kitervelnek egy bizniszt. Mrado-nak ehhez meg kell szöknie a dutyiból, de már meg van a terve, és sikerrel végre is hajtja. Találkoznak JW-vel, és nekilátnak a haditerv valóságba való átültetéséhez.

A történet másik szálán Mahmoud keveredik slamasztikába, melyet rögvest rendeznie kell. Pénzzel tartozik Radovan-nak, ezért elmegy a testvére lagzijára ahonnan elhozza az összegyűlt pénzt. De ez nem elég, Radovan azt kéri tőle, hogy őlje meg Jorge-t. Mahmoud-nak nincs ínyére a feladat, mert gyerekkori haverok Jorge-al, de nincs mit tenni, ezért elindul Jorge-hoz, aki éppen bujkál egy elcseszett drog balhé után, ahol temérdek pénz ütötte a markát.

A két szál egy ponton egybefut, és találkoznak a hajdani puszipajtások.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep
Joel Kinnaman JW
Matias Varela Jorge
Dejan Cukic Radovan
Dragomir Mrsic Mrado
Fares Fares Mahmoud

Fogadtatás[szerkesztés]

Az IMDb-n 6,2/10, 5 391 szavazat alapján. A Metacritic oldalán 57/100, ami az általában kedvelt kategóriába tartozik. A Rotten Tomatoes-on 53%-os minősítést kapott a kritikusoktól, az összesített listán 47%-ra áll.

Források[szerkesztés]