Smosh

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Smosh
Hecox (balra) és Padilla (jobbra) 2014-ben
Hecox (balra) és Padilla (jobbra) 2014-ben

A Wikimédia Commons tartalmaz Smosh témájú médiaállományokat.

A Smosh egy YouTube-csatorna, mely szórakoztató videókat tesz közzé. Ian Hecox és Anthony Padilla alapította, mára már sokkal több taggal rendelkezik. Több sorozatuk van, mint például az Every [Blank] Ever, vagy épp az Eat it or yeet it.

Smosh[szerkesztés]

A Smosh egy világhálón alapuló duó, ami Ian Hecoxból(született 1987. november 30-án) és Anthony Padillaból(született 1987. szeptember 16-án) áll. Padilla a 2003-as évek elején flash filmeket és Newgrounds-okat öltött fel Smosh néven. Később csatlakozott barátja, Ian Hecox is. Nem sokkal ezután elkezdtek videókat tölteni fel a YouTubera. 2005 őszén és váltak a legnépszerűbb csatornává az oldalon, több mint 5,7 millió feliratkozóval és 1.8 billiós videó nézettséggel 2012. novemberig.

Hét Smosh-sal kapcsolatos csatorna létezik a YouTube-on, mégis csak öt aktív nagyon. Az alap "Smosh" csatorna ahol Hecox és Padilla megosztják a paródiáikat és a többi videókat, minden pénteken új videójuk van. Az "IanH"-ból (amit először használtak a blogok és más nem forgatókönyvvel csinált videókat) a pár feltölti az oldaluk sorozatait "Ian is Bored" és "Lunchtime with Smosh" néven, minden hétfőn váltakozva, amíg a betársult előadóművész, Mari csinálja a "Smosh Pit Weekly" videókat szombaton. Az "ElSmosh"-on a pár feltölt régi videókat szerdán és új részeket vasárnap, ami spanyolra lett szinkronizálva. A "en:Shut Up! Cartoons",ami animált sorozatokat sugároz, különböző készítőktől, ezeket a videókat hétköznap töltik fel. A "SmoshGames" 12 videót tölt fel egy héten, ami a en:Let's Playsből, videójáték áttekintésekből és a videójátékok legújabb összefüggő showiból áll.

Történet[szerkesztés]

Alakulás és a Pokémon főcímdala: 2002-2005[szerkesztés]

Az egész akkor kezdődött, amikor Anthony Padilla készített egy weblapot 2002-ben, a smosh.com-ot és különböző flash animációkat készített. Elkezdte használni a Smosh nevet, ami egy véletlen félreértésből származik, amikor egy barátjának a en:mosh pitet (egy tánc fajta) "smoshnak" nevezte. Később barátja, Ian Hecox csatlakozott a "vállalathoz". Padilla és Hecox először a hatodik osztály tudományos csoportjában találkoztak. Összebarátkoztak és hamar felfedezték a komédiához való tehetségüket. 2005-ben csatlakoztak a YouTube-ra és különböző videókat készítettek együtt, főcímdalokat tátogtak el, mint például a Mortal Kombaté, a Power Rangersé és a Tini nindzsa harci teknősökét. Először ezeket a videókat nem tervezték, hogy felrakják, de miután elküldték őket a barátaiknak, elkezdtek egy YouTube csatornát.

Az egyik legkorábbi videója a Smoshnak a Pokémon főcímdalát 2005 novemberében adták ki. Ugyan olyan stílusú volt, mint a többi korábbi videójuk, a duó eltátogta az eredeti angol főcímdalát a Pokémonnak. Hamarosan a videó népszerűbb lett, mint a többi videójuk, elérte a 27,4 milliós nézettséget és lett az akkori legnézettebb videó a YouTube-on. Ezt az címet 6 hónapig viselte, de a YouTube letörölte, miután az oldal kapott egy bejelentést a en:Shogakukan Productions Co., Ltd.től a védett jogok megsértése miatt.

A Pokémon és a többi videó sikere tette a Smosht a főszerepbe "Person of the year:You"-ban, amit a en:Time Magazine adott ki 2006. december 13-án, és a en:Time.comon. Ez inspirálta is őket, hogy kiterjesszék a stílusukat, tátogni a videókra, és végül hogy elkezdjenek videókat készíteni különféle műfajokról, mint például kis-paródiákat, komédia részleteket. 2007 márciusában egy felhasználó, Andii2000 újra feltöltötte az eredeti Pokémon videót, és több mint 14,5 milliós nézettsége lett 2012 novemberéig. A csatorna sikere folytatódott és a Smosh társult a YouTube-bal, a fiúk újra készítették a videót 2010 novemberében, csak most megváltoztatták a szavakat, hogy kritizálja a en:The Pokemon Companyt amiért leszedették a videójukat.

Sikerek a YouTube-on: 2006-napjaink[szerkesztés]

Az elkövetkező pár évben a Smosh sokszínűvé vált. Elkezdtek YouTube paródiákat készíteni, mint például az évenkénti videó sorozatuk a Food Battle és a That Damn Neighbor. A Smosh folytatta a népszerűségének növekedését és vált az egyik legtöbb feliratkozóval rendelkező csatornává a YouTube-on. 2009-ben a Smosh átalakította a Smosh.comot, játékokat tettek fel, és ide töltötték fel az extráikat a videóiknak.