Sarah Hamilton

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Sarah Hamilton amerikai színésznő, aki többnyire kozmetikai termékeket (Chapstick, CoverGirl) vagy elektronikai eszközöket (Sony) és italokat (V-8) forgalmazó cégek reklámjaihoz szolgáltatja a hangját. A videojáték-iparban April Ryannek, a The Longest Journey című kalandjáték főszereplőjének szinkronhangjaként szerzett hírnevet magának.

Miután végzett a neves New York-i egyetem Tisch School of the Arts szakán, a Royal Shakespeare Company tagjaival kezdett el dolgozni. Olyan színdarabokban lépett fel, mint a Troilus és Cressida, vagy a Szeget szeggel. Ezeknek a fellépéseknek köszönhetően kapta meg April Ryan szerepét. Hamilton körülbelül 80 órát töltött el a dialógusok felmondásával, rögzítésével, és többi színésszel való gyakorlással, melynek célja a szerepükkel való összhang kialakítása volt.[1]

Hamilton 2002-2004-ig lábadozott, sclerosis multiplexet és rákot diagnosztizáltak nála. Ez ösztönözte arra, hogy a későbbiekben a Board of Statement Arts nevű non-profit szervezethez csatlakozzon. A szervezet feladata művészeti műhelyek biztosítása, és a művészet támogatása.

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Randy Sluganski: Interview with Ragnar Tørnquist. JustAdventure.com. (Hozzáférés: 2006. augusztus 3.)

Linkek[szerkesztés]