Sablonvita:Az első világháború legeredményesebb német katonai pilótái

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Mi az eredményesség?[szerkesztés]

Ez egy hatalmas sablon. Felmerült bennem kérdésként, hogy mi számít "legeredménynek"? Merthogy a sablon címe szerint a legeredményesebb pilóták szerepelnek benne. Viszont kiáltó az ellentét a lista elején álló 80 győzelmes, és a lista végén álló 5 győzelmes pilóták között. Az 5 győzelmesek miért számítanak a legeredményesebbek közé? - Tündi vita 2014. augusztus 1., 12:11 (CEST)

Ez német viszonylatban valóban nagy különbség. Ám figyelembe kell venni, hogy a brit légierőnél 5 légigyőzelem már repülőásznak számított. A német pilóták nagyságrendekkel eredményesebbek voltak ennél. Nézd meg mondjuk a hasonló olasz vagy orosz sablont. Mindenesetre 5 légigyőzelem már az ászok kategóriája, a németek ilyen sokan voltak. Azt már számolni se lehet, hogy 4 vagy 3 győzelemmel hányan voltak. – LADis LA ék.jpgpankuš 2014. augusztus 1., 12:36 (CEST)

A sablon létrehozásakor én is gondolkodtam a néven, az Első világháború német ászpilótái' szerintem kicsit túl együgyű lenne, ezért lett ennek a sabloncsoportnak ez a neve. Egyébként jogos észrevétel hogy tekintélyes méretű sablonról van szó, s bennem felmerült, hogy feldarabolom, ám végül ezt jobb megoldásnak találtam. Üdv, --Frommer Coat of arms of Hungary.svg Fórum 2014. augusztus 1., 13:04 (CEST)

Oké, viszont azt mindenképpen javaslom, hogy legalább legyenek csoportosítva. Olyan csoportosításra gondolok, mint pl. a {{Firenze történelmi központja}} sablonban. Bal oldalon a világoskék mezőben lennének a számok, jobb oldalon a nevek. Így talán picit kisebb is lenne a sablon, mert eltűnne a nevek mögül az a sok zárójeles szám. Esetleg lábjegyzetben meg lehetne magyarázni, hogy miért számít már az 5 győzelem is eredménynek. - Tündi vita 2014. augusztus 1., 14:52 (CEST)

Mi az értelme ennyi piros kapocsnak?[szerkesztés]

Megszámoltam nagyjából: kb. 600 piros <-vs-> 24 kék !! Minek? Kinek?
Soha senki nem fogja megírni -még a tizedét sem- ennek a töménytelen mennyiségű életrajznak még wiki-cikknek elfogadható legrövidebb, tömör formában; vagy subcsonkban sem! (arról nem is teszek említést, hogy valószínűleg a 90 százalékukról csak ez az egy adat maradt fenn, hogy mennyi légi győzelmet ért el)
Miért is kell akkor ez a "piros-pipacs sablon"? Mi célt szolgál? Nem elég egy egyszerű felsorolás helyette? – Phurtoo vita 2019. szeptember 3., 03:00 (CEST)