Sablonvita:Évfordulók/’2 és ’7/09-08

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt *feridiák 6 évvel ezelőtt a(z) Esemény és kép harmonizálása témában

Esemény és kép harmonizálása[szerkesztés]

I. Richárd
I. Richárd

Az első esemény születés: „1157-ben született I. (Oroszlánszívű) Richárd angol király († 1199).” Ezt Andrew69. tette fel 2012. szeptember 1-jén, javasolva a mellékelt fenti képet és képaláírást.

Jelenleg is ezen szöveggel szerepel az élen, de ellentétes képpel: egy síremlék, illetve annak egy részlete képével. Indokolt az eredeti képre visszacserélni, és a képaláírást frissíteni egy szóról két sorra: „I. (Oroszlánszívű) Richárd angol király”.

*feridiák vita 2017. szeptember 7., 22:33 (CEST)Válasz

A mellékelt kép 19. századi, romantikus alkotás, nem sok köze van Richárdhoz, a síremlékének inkább. Ezért továbbra is a síremléket javasolom. Egyúttal kérem szépen a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)/Archív224#Régen élt szentek, uralkodók képei vitájában részt vevő szerkesztőtársakat (Malatinszky, Akela, Bináris, B jonas, misibacsi, B.Zsolt, Apród, Ogodej, Villanueva), meg persze bárki mást is, hogy nyilvánítsanak véleményt, melyik képet látnák szívesebben a kezdőlapon. – Hkoala 2017. szeptember 7., 22:37 (CEST)Válasz

I. Richárd király síremléke (részlet)
I. Richárd király
síremléke (részlet)

Türelmesen vártam a nap végéig, hogy bárki más is nyilvánítson véleményt, hogy az általunk föltett kép maradjon továbbra is, ami az I. Richárd angol király szócikkének főképével azonos, vagy a Hkoala által 2017. szeptember 7-én a születésnapra javasolta síremlék képét látnák szívesebben a kezdőlapon. Nem nyert támogatást Hkoala azon ötlete, hogy a születését halálára emlékeztető képpel köszöntsük. Ennek ellenére azért, mert a szócikk vezető képével azonosat 2012-ben én kezdeményeztem, a javaslattal visszamegyek a szócikk és benne az első kép 2006-os első változatáig, amely egyben a kiemelt cikkű norvég nyelvű változatban ma is a vezető kép.

1. 2017. szeptember 8-án I. (Oroszlánszívű) Richárd angol király 1157-es születése az évfordulós.
1199. április 6-i halála 2019. április 6-án kerül sorra. Az Évfordulók/’4 és ’9/04-06 sablonban már síremlékének képe is ott látható. Ezen kép azonos I. Richárd szócikke angol nyelvű változatának főképével. Ha aHkoala által feltett kép azonos lenne ezzel, akkor is csak 2019-ben lenne aktuális. De jobb, vagy legalább azonos?
2. I. Richárd magyar nyelvű szócikkében a főkép 1620 körül készült, tehát 17. századi. De az első kép, amelyet Nikita már a szócikk 2006. március 14-i indulásakor feltett, az „Richard I. Cœur de Lion (Lionheart, Löwenherz) Illustration from a 12th century codex12”, 12. századi, tehát I. Richárd korabeli.
3. Ezért korrekt kompromisszumként erre javaslom cserélni a képet. – *feridiák vita 2017. szeptember 9., 00:48 (CEST)Válasz

Pontosítás: nem nyert támogatást egyik ötlet sem, sem a tied, sem az enyém. :-)