S.O.S. Love – Az egymillió dolláros megbízás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
S.O.S. Love – Az egymillió dolláros megbízás
2011-es film
RendezőSas Tamás
Producer
  • Sas Tamás
  • Thomas Conigliaro
  • Pusztai Rea
  • Endrényi Krisztina
  • Csernai Judit
  • Engert Péter
  • Agnes Fernandes
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • Agnes Fernandes
  • Csikesz Judit
Főszerepben
OperatőrMiklauzic Márton
Gyártás
Nyelvmagyar, angol, orosz
Játékidő96 perc
Forgalmazás
ForgalmazóFórum Hungary
BemutatóMagyarország 2011. december 15.
Korhatár12 II. kategória (F/11710/J)
Kronológia
Kapcsolódó filmS.O.S. szerelem! (2007)
További információk
SablonWikidataSegítség

Az S.O.S. Love – Az egymillió dolláros megbízás 2011-ben bemutatott magyar–amerikai–angol–orosz koprodukcióban készült romantikus filmvígjáték, melyet Sas Tamás rendezett. A főbb szerepekben Hujber Ferenc, Árpa Attila, C. J. Thomason, Hevér Gábor, Daryl Hannah és Billy Zane látható. A cselekmény lazán kapcsolódik a szintén Sas által rendezett 2007-es S.O.S. szerelem! című romantikus filmhez. Az S.O.S. Love angol nyelvű, újravágott változatát 2013-ban mutatták be az amerikai mozikban, Lovemakers címmel.[1]

Rövid történet[szerkesztés]

Az új tulajdonosokkal rendelkező S.O.S Love randicégnek ezúttal egy gazdag gyémántkereskedő húgát kell összehozniuk egy küszködő amerikai színésszel.

Cselekmény[szerkesztés]

Az előző film óta Marci és Ricsi vezeti az S.O.S Love randicéget, mely gazdag ügyfeleiknek segít párt találni. Maxim, az gazdag orosz gyémántkereskedő húga, Zoya halálosan szerelmes Jake Griffin amerikai sztárba. Maxim felkeresi a randicéget és visszautasíthatatlan ajánlatot tesz: egymillió dollárt fizet, amennyiben a cég emberei Los Angelesbe repülnek és összehozzák Griffint Zoyával. A repülőtéren a csapat egyik tagja és a cég alkalmazottja, Öcsi elveszíti minden költőpénzüket, ezután Öcsi rokona, Mimi fogadja be őket Los Angeles-i hajlékába. Mimi egy hasonmásokat közvetítő céget vezet, ezért Marciék – többszöri kudarcba fulladt próbálkozás után – kiötölnek egy tervet egy ál-Jake Griffin felkutatására, amivel átverhetik megbízójukat.

Eközben Jake Magyarországon forgatott filmjének munkálatai félbeszakadnak, a szakmai kudarc előtt álló férfi jelentkezik Marciék hasonmás meghallgatására és megnyeri azt. A színész vissza akar jutni Európába és befejezni a filmjét. Magyarországra érve a randicég először egy direkt erre a célra megnyitott étteremben alkalmazza Zoyát, mint pincérnőt, azzal az ígérettel, hogy Jake is ott fog ebédelni. Amikor a terv nem válik be, elvállalják Jake forgatásának befejezését, ami alatt Jake és Zoya egymásba szeret.

Zoya megtalálja Jake szerződését és azt hiszi, a férfi csupán a sztár hasonmása, aki játszadozott az érzéseivel. A film végére mégis összejönnek, a cég pedig megkapja az egymillió dolláros jutalmat.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[2]
Hujber Ferenc Marci saját hangján
Árpa Attila Ricsi saját hangján
Hevér Gábor Öcsi saját hangján
Daryl Hannah Mimi Pikali Gerda
Billy Zane Ed Schaeffer Epres Attila
Kovács Patrícia Betti saját hangján
Szinetár Dóra Cynthia saját hangján
C. J. Thomason Jake Griffin Dolmány Attila
Christine Kelly Zoya Gáspár Kata

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Lavicska, Zsuzsanna: Sas Tamás beleunt a vicceskedésbe (magyar nyelven). Origo.hu. (Hozzáférés: 2021. szeptember 2.)
  2. S.O.S. Love! - Az egymillió dolláros megbízás - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. szeptember 2.)

További információk[szerkesztés]