Rob Mayth

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Rob Mayth
Életrajzi adatok
Születési név Robin Brandes
Született 1984. február 5. (34 éves)
Hagen
Pályafutás
Műfajok Hands Up, Dancecore, Electrohouse,
Aktív évek 1996-tól
Hangszer szintetizátor, szoftverhangszerek
Tevékenység
Kiadók Zooland Records
Mental Madness Records
Suprime Records

Rob Mayth weboldala

Rob Mayth (polgári nevén Robin Brandes) egy német Hands Up/Harddance/Electrohouse DJ és zeneszerző. Ő áll olyan, az említett műfajok kedvelői között jól ismert projektek mögött, mint a Pimp! Code és a Dave Darell, illetve több, kevésbé ismert álnevet is használ, úgy mint Elektrofachgeschäft, Elektrofachmarkt, Chasing, Aunt Mary, Spread 'N' Lick, valamint Red Light District.

Koprodukciók:

 • Korábban tagja volt a Waveliner vs. Rob Mayth, és az L&M Project formációknak.
 • M.A.S. de Vries-szel a Katie Jewels és Azora számok producerei.
 • Axel Konraddal a Teenagerz és Straight Flush projektek producerei.

Stílusa[szerkesztés]

Rob számait két, egymástól jelentősen eltérő zenei stílusba lehet sorolni, ezek a hands up és az electohouse.

Hands up[szerkesztés]

Rob eredeti stílusa a hands up, hardstyle elemekkel keverve. Számaiban általában az énekhang másodlagos, a hangsúly a zenén van. Zenéjét az általa használt bassdrum és bassline, valamint lead szintetizátor teszi egyedivé.

Rob hands up projektjei:

 • Rob Mayth
 • Pimp! Code
 • Teenagerz
 • Straight Flush
 • Azora

Electrohouse[szerkesztés]

Miután sikereket ért el hands up stílusú zenéjével, Rob elkezdett electrohouse-zal is foglalkozni, új álneveket kezdett használni, melyek közül a Dave Darell vált a legismertebbé.

Rob electrohuse projektjei:

 • Elektrofachgeschäft
 • Elektrofachmarkt
 • Dave Darell

Pályafutása[szerkesztés]

A kezdetek[szerkesztés]

Rob zenészcsaládban nőtt fel, édesapja énekes volt, nagynénje pedig zongorista. 8 évesen már ő is zongorázni tanult, később azonban számítógépre váltott, mivel nem a zongora volt az, amit keresett. 1996-ban kezdett olyan programokkal dolgozni, mint például a Dance Machine és a Magix Music Maker, de hamar elérte ezen programok korlátait. Ezek után hosszabb ideig dolgozott a Fruity Loops zeneszerkesztővel, mellyel jobban meg tudta valósítani elképzeléseit.

A számait olyan weboldalakon kezdte bemutatni, mint a myownmusic (korábban gtmusic.de) vagy a virtual-volume. Így próbált nagyobb közönséget szerezni. A visszajelzések és a kritikák segítették abban, hogy növelje felvételeinek minőségét. Nem kellett sok idő, hogy elkészítse első demó CD-jét.

Az évek során Rob többször is beszélt kiadókkal számainak publikálásáról, azonban csak üres ígéretek kapott. Rob ennek ellenére nem hagyta el magát, hanem fejlesztette tovább stílusát.

Az első sikerek[szerkesztés]

Az interneten keresztül megismerkedett Wavelinerrel, akinek tetszettek Rob munkái. Létrehozták ezután a Waveliner vs. Rob Mayth formációt. Első közös számuk, a Harder Than Ever nagyon sikeres lett. A lemez két hét alatt elfogyott, és már az első héten az eladási lista 11. helyéig küzdötte fel magát. A német DJ-k lejátszási listáin 5 hétig sikerült megmaradnia a Harder Than Ever-nek. A második közös lemez, a Children Of XTC is hasonlóan sikeres lett.

A két lemez után Rob és Waveliner útjai elváltak. 2004-ben Rob remixelte Le Brisc "Keep It Hard" című számát. Ez stílusában a két korábbi lemezhez hasonlított, azonban a következő remix, az L&M Project – Crazy Beatz (Rob Mayth remix) már Rob új stílusában készült, Rob a Hardstyle felől a Hands Up felé mozdult el. Ettől kezdve stílusát a fülbemászó dallamok mellett az agresszív bassline jellemzi.

Mental Madness[szerkesztés]

Rob 2004-től a Mental Madness Records német kiadónál dolgozik, ahol rajta kívül sok sikeres és tehetséges DJ tevékenykedik. Rob a Crazy Beatz után számos remixet készített az ő lemezeikre, pl.: Alex M. vs. Marc Van Damme "Technodisco" és Special D. "You" című lemezén találhatunk egy-egy Rob Mayth remixet. Azzal, hogy befutott előadók számára készített remixeket, nevét gyorsan sikerült ismertté tennie a stílusát kedvelők körében, s mivel remixei nemegyszer népszerűbbek lettek, mint azok a számok, amiket remixelt, rengeteg felkérést kapott, keresett remixer lett belőle.

A produceri munka mellett Rob dj-ként is aktívan tevékenykedett. Ahogy neve ismertebbé vált, egyre több helyre hívták, Németországon kívülre is. Fellépett Szlovéniában, Lengyelországban, és Európán kívül is, például Chicagóban, és Tokióban.

2005-ben jelent meg első saját lemeze, a "Can I Get A Witness", melyen az "Original mix" mellett helyet kapott a Dj Manian által készített "Cascada vs. Tune Up! remix" is. 2006-ban az Aqua "Barbie Girl" című számát dolgozta fel. Ebben az évben indította el két új projektjét, a Pimp! Code"-ot a "Body Language EP" című lemezzel a Zooland Records-nál, és a "Teenagerz"-t a "Slam Down" című lemezzel a Suprime Records-nál. A fentiek mellett részt vesz a "Straight Flush" és az "Elektrofachgeschäft" projektekben.

Zooland[szerkesztés]

2008-tól kezdődően Rob Mayth lemezeit - a Pimp! Code lemezek mellett - a Zooland Records adja ki, miután Rob távozott a Mental Madness kiadótól. Az első Rob Mayth lemez a Zoolandnél a Herz An Herz / Heart 2 Heart.

Rob 2008-tól használja a Dave Darell álnevet electrohouse stílusú lemezei és remixei esetében.

Rob Mayth Magyarországon[szerkesztés]

Rob ezidáig öt alkalommal lépett fel Magyarországon: 2007. augusztus 11-én az azóta már megszűnt E-Klubban, 2007 novemberében szintén az E-Klubban, a következő két fellépés a 2008. augusztus 8-i Club T-boy-beli (Bóly) és a 2008. augusztus 9-i Verne Music Clubbeli volt. 2009. szeptember 11-én ismét tiszteletét tette hazánkban, a régi E-klub helyén levő Diesel Club-ban.

Diszkográfia[szerkesztés]

Az alábbi felsorolás Rob diszkográfiájának fontosabb elemeit tartalmazza.

A Rob Mayth lemezek[szerkesztés]

A Pimp! Code álnéven kiadott lemezek[szerkesztés]

A Dave Darell álnéven kiadott lemezek[szerkesztés]

 • Children
 • Freeloader
 • Silver Surfer

A koprodukcióban készült lemezek[szerkesztés]

Waveliner vs. Rob Mayth

 • Harder Than Ever
 • Children Of XTC

L&M Project

 • Crazy Beatz

Tabassco vs. Spread 'n' Lick

 • Rock Da Gee

Teenagerz

 • Slam Down

Rob Mayth vs. Floorfilla

 • iPower!

Dan Winter & Mayth

 • Dare Me

Straight Flush

 • She's Got That Light
 • Let's All Chant

Rob & Chris

 • Superheld

Remixek[szerkesztés]

Rob számos remixet készített az évek folyamán, diszkográfiájának jelentős részét ezek adják. A részletes leírás a Rob Mayth-diszkográfia szócikkben.

Külső hivatkozások[szerkesztés]