RT (televíziós csatorna)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
RT
Russia-Today-Logo.svg
Jelmondat: Question More (Kérdezzen Még)
Adatok
Indulás 2005. december 10.
Tulajdonos Rosszija Szevodnya
Felbontás HDTV
Ország Oroszország
Vételi terület világszerte
Székhely Moszkva
Társadók RT Arabic, RT en Español, RT America, RT UK, RT Documentary
Hivatalos oldal

RT (teljes nevén: Russia Today) egy oroszországi állami finanszírozású hírcsatorna, amelynek célja az Oroszországon kívüli világ nézőit megnyerni és növelni az ország hírnevét. A televíziótársaság az orosz mellett angol, spanyol és arab nyelvű csatornát is üzemeltet.

A televízió központja Moszkvában található. Műsoraik óránként jelentkező hírekkel, dokumentum műsorokkal, hírháttér és elemző, politikai, sport és kulturális hírekkel is jelentkeznek. A televízió egy olyan médiumnak nevezi magát amely "orosz szemszögből nézi a világban zajló legfontosabb eseményeket".

A televíziót a 2008-as gazdasági világválság következtében az orosz kormány Oroszország stratégiailag fontos szervezetévé minősítette.

Az RT televíziót gyakran vádolják, hogy az orosz kormány propaganda szócsöve,[1][2] emellett, hogy riporterei elfogultan tudósítanak és a televíziót dezinformálással vádolták meg.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Russian News, English Accent. (Hozzáférés: 2017. április 23.)
  2. Russia TodayPutin's Weapon in the War of Images. (Hozzáférés: 2017. április 23.)
  3. Russia's Propaganda Channel Just Got A Journalism Lesson From The US State Department. (Hozzáférés: 2017. április 23.)

Források[szerkesztés]