Pavapuro Success Legends

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Power Pro Success Legends szócikkből átirányítva)
Pavapuro Success Legends
FejlesztőPawapuro Production
KiadóKonami
SorozatDzsikkjó Powerful Pro jakjú
PlatformokPlayStation Portable
Kiadási dátum
  • JP 2010. február 25.
MűfajSport
JátékmódokEgyjátékos
SablonWikidataSegítség

A Pavapuro Success Legends[* 1] a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú baseball-videójáték sorozat mellékjátéka, amely 2010. február 25-én jelent meg, kizárólag PlayStation Portable kézi konzolra. A játéknak 2010. július 15-én egy csökkentett árvonalú változata is megjelent. A Power Pro Success Legends producere Fudzsioka Kendzsi, rendezője Kaneko Tadahiró, tervezője pedig Tójama Akira.

Áttekintés[szerkesztés]

A Pavapuro Success Legends a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú anyasorozat „Success” névre keresztelt történetmódjára összpontosít, így abban nem szerepelnek Nippon Professional Baseball csapatok, játékosok vagy stadionok. A játékban kettő hivatalosan licencelt baseball-pálya szerepel, a Hanshin Koshien Stadium és a Meiji Jingu Stadium. A Success Legends a Nintendo 64 asztali konzolra megjelent Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 5 és Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 6 játékok Success-módjának remake-je. A játék kizárólag egyjátékos módban játszható, nem szerepel benne ad hoc többjátékos mód.

Játékmódok[szerkesztés]

Success[szerkesztés]

A Pavapuro Success Legends a Nintendo 64 asztali konzolra megjelent Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 5 és Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 6 játékok Success-módjának remake-je, teljesen felújított grafikával és hangzásvilággal. Ebben a módban a JUBC-gyakorló mérkőzésekre létrehozott játékosokat, illetve a jelszavakkal importált játékosokat is lehet használni. A játékosokat a következő játékokból lehet jelszavakkal importálni:[1]

JUBC[szerkesztés]

A Success Legends-exkluzív játékmód, melyben a játékosnak a kitalált „Nemzeti egyetemi baseball-kupa” (全国大学野球カップ?; Japan University Baseball Cup) nevű tornán kell diadalmaskodnia, a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 6 vagy a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú Portable 4 játékok valamelyik kitalált csapatával. Kezdetben csak 6–6 csapat közül lehet választani, a maradék öt csak a legyőzésük után válik elérhetővé.

Csapatok
Játék Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 6 Dzsikkjó Powerful Pro jakjú Portable 4
Szövetséges csapatok Pavafuru Középiskola, Nekkecu Egyetem, Kanrjó Egyetem, Buccsigiri Egyetem, Akacuki Daifuzoku Középiskola, Tintahal Egyetem Pavafó Középiskola, Kaitó Gakuin Egyetem, Fehér Rózsa Beszédes Gakuen Egyetem
Ellenséges csapatok Kindai Gakuin Egyetem, Teiō Industries Középiskola Airabu, Sinobi Gakure, Miraiszakitori

Ebben a részben a Pavafuru Középiskola, a Pavafó Középiskola és Fehér Rózsa Beszédes Gakuen Egyetem csapatokban a pavapuro-kun/pava-ko (fiú/lány általános, egyedi kinézettel nem rendelkező játékosok) fix játékosként szerepelnek. A Teiō Industries Középiskola csapata a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 11-ben szereplő játékoskerettel rendelkezik, így Jamagucsi nem kapott benne helyet.

A fő bajnokság mellett gyakorlójátékot is lehet játszani bármelyik csapat ellen. A bajnokság négy meccsből áll, a játékos célja mind a négy mérkőzés megnyerése, miközben végignézheti a kiválasztott egyetemének történetének kibontakozását. A JUBC-gyakorlómeccsek alatt a rendezőmódban létrehozott játékosokat is be lehet cserélni. A játékban kizárólag a mesterséges intelligencia által irányított csapatok ellen lehet játszani, többszemélyes játékra nincs lehetőség.

Rendezőmód[szerkesztés]

A rendezőmódban a játékosok szabadon lecserélhetik a JUBC-csapatok tagjait általuk vagy más játékosok által létrehozott szereplőkre. A játékosjelszó-rendszerrel a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú Portable 4, a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 2009, a Pro jakjú Spirits 6 és a Pro jakjú Spirits 2010 játékokban létrehozott játékosokat is lehet importálni, illetve a Portable 4-be exportálni is. Legfeljebb tizennégy egyedi csapatot is létre lehet hozni, melyeket a JUBC-gyakorlómérkőzések alkalmával lehet használni.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Famicú szaklap írói egy 8/10-is és három 7/10-es pontszámmal, tehát 29/40-es összpontszámmal értékelték a játékot,[2] ezzel a sorozat addigi harmadik legkedvezőtlenebbül fogadott tagja lett.

A játékból megjelenésének évében 49 611 dobozos példányt adtak el Japánban, ezzel az év kétszázhetedik legkelendőbb játéka volt.[3]

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. (パワプロ サクセス・レジェンズ; Hepburn: Pawapuro Sakusesu Rejenzu?; hivatalos rövidítése: Szakuredzse (サクレジェ?))

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]