Mobile Powerful Pro jakjú kósiki License-ban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mobile Powerful Pro jakjú kósiki License-ban
Műfaj Sport
Fejlesztő Konami
Kiadó Konami
Platformok Android, feature phone-ok
Eredeti platform feature phone-ok
Első játék Mobile Powerful Pro jakjú kósiki License-ban 2006
(2006.)
Legutóbbi játék Mobile Powerful Pro jakjú kósiki License-ban 2013 for au Smart Pass
(2013. április 1.)

A Mobile Powerful Pro jakjú kósiki License-ban[* 1] baseballvideójáték-sorozat, a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú sorozat feature phone-os mellékága, melyet a Konami fejlesztett és jelentetett meg. A sorozat első tagja 2006-ban jelent meg jelent meg, az NTT DoCoMo hálózatán. A sorozat a Nippon Professional Baseball és a Japan Professional Baseball Players Association licence alapján készült, így azokban szerepel a liga csapatainak nevei, címerei, stadionjai és mezei, illetve a játékosok neve és megjelenése. A sorozat utódja a Powerful Pro jakjú Touch.

A sorozat tagjai[szerkesztés]

A sorozat első része 2006-ban jelent meg, kizárólag az NTT DoCoMo hálózatán.[1] A 2007-es kiadástól kezdve már a KDDI és a SoftBank[2] hálózatán is elérhető volt.[3][4][5] A sorozat utolsó feature phone-kiadása 2012-ben jelent meg, melynek szervereit 2013. március 29-én leállították.[5] 2012. március 1-én Mobile Powerful Pro jakjú kósiki License-ban 2012 for au Smart Pass címmel megjelent egy androidos változat is, mely kizárólag au SmartPass-tagoknak volt elérhető.[6] A játék utódja 2013. április 1-jén jelent meg. 2014. március 31-én leállították a játékot kiszolgáló szervereket.[7]

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. (モバイル・パワフルプロ野球 公式ライセンス版; Hepburn: Mobairu Pawafuru Kōshiki Raisensu-ban?, ’Mobil erőteljes profi baseball – Hivatalos licenc-kiadás’)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]