Portál:Star Trek/Voyager

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Star Trek: Voyager egy Amerikai Egyesült Államok sci-fi, a Star Trek univerzum negyedik televíziós sorozata. Alkotói Rick Berman, Michael Piller és Jeri Taylor voltak. Hét évadot élt meg 1995-től 2001-ig, és ez volt az egyetlen olyan Star Trek-sorozat, amelyben a kapitány egy nő, Kathryn Janeway volt. A filmsorozat a USS Voyager föderációs csillaghajó történetéről szól. Az űrhajó a galaxis másik szegletébe, 70,000 fényévre kerül a Földtől. A történet elején a föderációs legénységhez csapódik egy maquis hajó személyzete is. A legénység feladata a hazajutás…


Chakotay egy kitalált személy a Star Trek: Voyager című amerikai tudományos-fantasztikus televíziós sorozatban. A USS Voyager űrhajó parancsnoka. Robert Beltran alakítja.


Chakotayt az apja, Kolopak, indián őseihez hasonlóan szigorú szellemi és kulturális hagyományok szerint nevelte, de ő gyakran fellázadt e nevelési módszer ellen. Emiatt már nagyon fiatalon álmodott a Csillagflottáról, aminek Akadémiájára Hikaru Sulu támogatásával, 15 évesen sikerült bejutnia, és négy év múlva sikeresen el is végezte azt. Ezek után a karrierje remekül és hibátlanul alakult, parancsnokhelyettesi rangot ért el.