Portál:Star Trek/Szervezetek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Domínium a Star Trek-univerzumban egy hatalmas Gamma kvadráns-beli hatalom. Ezt a birodalmat a magukat Alapítóknak nevező alakváltók hozták létre. Felépítése hasonló a Föderációéhoz, de itt a fajokat nem a közös érdek hozza össze, hanem a Domínium hadereje. A Domínium harcolt a Föderáció ellen, és ezzel első vereségét szenvedte el fennállása óta.



A Bolygók Egyesült Föderációja – vagy egyszerűen: Föderáció – szerves része a fikcionális Star Trek-univerzumnak. A Föderációnak több mint 150 tagbolygója és több száz kolóniája van. Ezenkívül a Föderációs Csillagflotta felügyeleti szerve.


A Klingon Birodalom a Star Trek című filmsorozat egyik hatalmas állama. Birodalmukat megközelítőleg 1,500 évvel ezelőtt Kahless, a Felejthetetlen alapította, aki hőstettével egyesítette a klingonokat és megölte Molor-t a zsarnokot. A korábbi időszakról nem sok minden ismert, de a történetek szerint valaha elnyomott, megalázott és rabszolgasorsban tartott nép volt, akik felemelkedve eltaposták fogvatartóikat. Talán ezért fontos számukra annyira a becsület és lételemük a harc.