Popdaráló

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Popdaráló
Műfaj zenés vetélkedő showműsor

Műsorvezető Kovács Áron

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 2
Gyártás
Gyártó Filmservice
Sugárzás
Eredeti adó TV2
Eredeti sugárzás2008. március 14. – 2008. december 6.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Popdaráló egy zenés szórakoztató és vetélkedő műsor a TV2 műsorán, amit Kovács Áron vezet. A játékban nyolc játékos méri össze tudását abban, hogy mennyire ismerik a magyar slágerek dalszövegeit. Itt az énektudás egyáltalán nem számít, csak a pontos szövegre koncentrálnak.

A számokat profi zenekar kezdi el, és ahol az énekes abbahagyja a szöveget, onnan kell a játékosnak folytatnia. Többféle próba létezik a játékban, ezért van, hogy néha csak egy sort, máskor több részletet kell beénekelni. A játék fődíja hárommillió forint.

Szabályok[szerkesztés]

Az első fordulóban a műsorvezető véletlenszerűen kiválaszt hat játékost, akiknek folytatniuk kell azt a dalt, amit éppen a zenekar játszik, és így felmehetnek a színpadra. Az a két játékos, aki utoljára marad, kiesik.

A második fordulóban a játékos többféle próbával is találkozhat, az egyik az üresjárat. Ez úgy zajlik, hogy a zenekar rövid felvezetést tart, majd a játékos elé egy több helyen hiányos szöveget vetítenek, amit ki kell egészítenie, ha mind a tizenkét helyen helyesen énekli be a szavakat, akkor tizenkét pontot kap. Minden rontással eggyel kevesebb pont begyűjtésére van lehetősége a játékosnak. Egy másik erőpróba a Megkeverve, ahol a játékosoknak a rájuk eső szöveg minden szava ott van a kivetítőn, nekik csak helyes sorrendbe kell helyezniük azokat. A harmadik lehetőség a Vajon mi?, ahol a játékos négy kategóriából választhat, és a választott kategóriából játsszák el neki a dalt, amit szintén folytatnia kell. A negyedik lehetőség a Ne bízz a bandában!, itt a zenekar eljátssza a számot, de több helyen helytelen szöveggel, amit a játékosnak kell helyesre cserélnie.

Ha esetleg a második forduló után döntésképtelenség állna fönn, akkor egy úgynevezett szakítópróba következik. Ez úgy zajlik, hogy a műsorvezető mond egy évszámot és egy előadót, majd a két játékosból, aki gyorsabban reagál, eldöntheti, hogy a dalt meg próbálja vagy lepasszolja, de ezt a szám címének ismerete nélkül teszi. Ha elvállalja, folytatnia kell a zenekar által elkezdett számot, ha lepasszolja, a másik játékosnak kell megkísérelnie ugyanezt.

A harmadik fordulóra ismét feleződik a létszám, tehát már csak ketten játszanak. Itt a Rangadó következik, ahol a játékosoknak egy teljes dalrészletet kell folytatniuk, mindketten kétszer kerülnek sorra, mindig más-más dalokkal. A fordulót az nyeri, aki kevesebbet hibázott. Ha a forduló után döntetlen az állás, szakítópróba következik. Innen egy játékos mehet tovább a fődíjért.

A negyedik fordulóban a Végső visszaszámlálásra kerül sor. A játékosnak hét ismert slágerből, az előadó, évszám és a cím ismertetése után, folytatnia kell a zenekar által elkezdett számokat. Összesen kétszer hibázhat, a harmadik a játék végét jelenti. Minden helyes megfejtésért 200.000 forintot kap. Az ötödikért természetesen a hárommillió forintot.

A zenekar[szerkesztés]

A Popdarálóban mindig ugyanaz a zenekar játszik. A hosszabb intro (bevezető) részeket általában lerövidítik, ezzel is biztosítva a műsor folyamatos pörgését. A zenekar repertoárja felöleli az összes ismert, és a műsorban használni kívánt slágert. A zenekart rendszerint egy vendégművész is kiegészíti.

A zenekar tagjai[szerkesztés]

Tánckar[szerkesztés]

A műsorban mindig négy táncosnő gondoskodik a megfelelő hangulatról. A háttértáncosok Seres Attila segítségével készülnek a műsorokra a színfalak mögött. A tánckart Szelier Ágnes, Simon Dóra, Szoboszlay Judit és Hevesi Lilla alkotják. Egyes részekben Juditot Lénárd Vivien helyettesítette, aki a díjakat szokta átadni a nyerteseknek!

Források[szerkesztés]