Playa de la Arena

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Playa de la Arena
Barcelo Varadero üdülőközpont, Playa De La Arenától délre
Barcelo Varadero üdülőközpont, Playa De La Arenától délre
Ország Spanyolország
TelepülésSantiago del Teide
Elhelyezkedése
Playa de la Arena (Tenerife)
Playa de la Arena
Playa de la Arena
Pozíció Tenerife térképén
é. sz. 28° 13′ 50″, ny. h. 16° 50′ 23″Koordináták: é. sz. 28° 13′ 50″, ny. h. 16° 50′ 23″
A Wikimédia Commons tartalmaz Playa de la Arena témájú médiaállományokat.

Playa De La Arena ("homokos strand") üdülőhely a kanári-szigeteki Tenerife sziget nyugati részében, Santiago del Teide önkormányzatban, Los Gigantes és Puerto Santiago üdülőhelyektől délre.

Playa de la Arenából láthatók Los Gigantes monumentális tengerparti sziklafalai. A turistákat rengeteg étterem, bár és bolt szolgálja ki. A tengerpart természetes fekete vulkanikus homok. Ez az egyik legtisztább strand a szigeten, amiért számos alkalommal nyerte el az európai Kék Szalagot.

Évente sokezer turista érkezik ide, a legtöbben Spanyolországból és az Egyesült Királyságból. Három fő szállodája van: a 432 szobás Hotel Playa La Arena hotel, a 319 apartmannal rendelkező Barcelo Varadero és a 142 szobás Bahia Flamingo.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Playa de la Arena című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.