PlayStation: The Official Magazine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
PlayStation: The Official Magazine
Adatok
Típus havilap
Tematika PlayStation

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1997. szeptember (PSM)
Megszűnt 2012
Kiadó Future US
Főszerkesztő Gary Steinman
Nyelv Angol
Szakterület PlayStation
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

ISSN 1940-0721
A PlayStation: The Official Magazine weboldala

A PlayStation: The Official Magazine (PTOM) egy magazin, ami korábban PlayStation Magazine (PSM) néven volt ismert. Miután az Official U.S. PlayStation Magazine megszűnt 2007. október 1-jén a Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a PSM lesz a „PlayStation: The Official Magazine”. Tizenháromszor jelenik meg egy évben a Future Publishing gondozásában.

Az utolsó PSM-ként megjelent lapszám a 2007. decemberi volt. Ugyan 2007. decembertől 2008 januárjáig a magazin megtartotta néhány korábbi szerkesztőjét, azonban után elvesztette a megmaradt szerkesztőit; így a PTOM teljesen eltér az eredeti PSM-től.

A 2008. júliusi lapszámtól a 2009. júniusiig a PTOM tartalmazott egy promóciós kódot a Qore-hoz; egy interaktív internetes magazinhoz. Az ingyenes Qore nem tartalmazta a fizetős néhány elemét, köztük a játszható demókat sem.

PSM: 100% Independent PlayStation Magazine[szerkesztés]

Mielőtt a PlayStation hivatalos magazinja lett a PSM egy független videojátékokkal foglalkozó újság volt, ami a Sony játékkonzoljaira és kézikonzoljaira szakosodott. A PSM-et a Future Publishing adta ki, ami az Official UK PlayStation Magazine-t is.

Az újság első lapszáma az 1997. szeptemberi volt, aminek borítóján a Final Fantasy VII szerepelt. Azóta minden PlayStation-el foglalkozó magazinnál sikeresebb lett mind az Egyesült Államokban, mind azon kívül (az ABC számításai szerint). Ezt leginkább a nagy számú előfizetőinek köszönhette.

A PSM megjelenésének tizedik évfordulóját a 2007. szeptemberi lapszámban ünnepelték. Ekkora már az újság több design váltáson esett át, legutóbb a 2006. júniusi számban. Az újságnak volt weblapja, fórumai és podcastjai is.

A PSM a bejelentése óta foglalkozott a PlayStation 3-mal.

Kabalafigurák[szerkesztés]

A korai évei során a PSM kabalafigurája egy anime stílusú fiú; Banzai Chibi-Chan volt, amit Robert DeJesus rajzolt. Megjelent a lapszámok hasábjain és még kiegészítőket is készítettek a mintájára, azonban később megváltak tőle; mivel a szerkesztők szerint túl gyerekesnek ítélhették meg miatta a magazint.

Egy szemkötős mosolygós arcot is használtak, azonban ezt is megszüntették. Ez az arc volt az első lapszám matricáin, majd később több lapszám matricáin is megjelent.

Brit magazin[szerkesztés]

A PSM brit testvér lapja a PSM3, ami a Future Publishing egyik másik újságja.

Külső hivatkozások[szerkesztés]