PlayStation: The Official Magazine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
PlayStation: The Official Magazine
Adatok
Típushavilap

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Alapítva1997. szeptember (PSM)
Megszűnt2012
KiadóFuture US
FőszerkesztőGary Steinman
NyelvAngol
Székhely Amerikai Egyesült Államok

ISSN1940-0721
A PlayStation: The Official Magazine weboldala

A PlayStation: The Official Magazine (PTOM) egy magazin, ami korábban PlayStation Magazine (PSM) néven volt ismert. Miután az Official U.S. PlayStation Magazine megszűnt 2007. október 1-jén a Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a PSM lesz a „PlayStation: The Official Magazine”. Tizenháromszor jelenik meg egy évben a Future Publishing gondozásában.

Az utolsó PSM-ként megjelent lapszám a 2007. decemberi volt. Ugyan 2007. decembertől 2008 januárjáig a magazin megtartotta néhány korábbi szerkesztőjét, azonban után elvesztette a megmaradt szerkesztőit; így a PTOM teljesen eltér az eredeti PSM-től.

A 2008. júliusi lapszámtól a 2009. júniusiig a PTOM tartalmazott egy promóciós kódot a Qore-hoz; egy interaktív internetes magazinhoz. Az ingyenes Qore nem tartalmazta a fizetős néhány elemét, köztük a játszható demókat sem.

PSM: 100% Independent PlayStation Magazine[szerkesztés]

Mielőtt a PlayStation hivatalos magazinja lett a PSM egy független videojátékokkal foglalkozó újság volt, ami a Sony játékkonzoljaira és kézikonzoljaira szakosodott. A PSM-et a Future Publishing adta ki, ami az Official UK PlayStation Magazine-t is.

Az újság első lapszáma az 1997. szeptemberi volt, aminek borítóján a Final Fantasy VII szerepelt. Azóta minden PlayStation-el foglalkozó magazinnál sikeresebb lett mind az Egyesült Államokban, mind azon kívül (az ABC számításai szerint). Ezt leginkább a nagy számú előfizetőinek köszönhette.

A PSM megjelenésének tizedik évfordulóját a 2007. szeptemberi lapszámban ünnepelték. Ekkora már az újság több design váltáson esett át, legutóbb a 2006. júniusi számban. Az újságnak volt weblapja, fórumai és podcastjai is.

A PSM a bejelentése óta foglalkozott a PlayStation 3-mal.

Kabalafigurák[szerkesztés]

A korai évei során a PSM kabalafigurája egy anime stílusú fiú; Banzai Chibi-Chan volt, amit Robert DeJesus rajzolt. Megjelent a lapszámok hasábjain és még kiegészítőket is készítettek a mintájára, azonban később megváltak tőle; mivel a szerkesztők szerint túl gyerekesnek ítélhették meg miatta a magazint.

Egy szemkötős mosolygós arcot is használtak, azonban ezt is megszüntették. Ez az arc volt az első lapszám matricáin, majd később több lapszám matricáin is megjelent.

Brit magazin[szerkesztés]

A PSM brit testvér lapja a PSM3, ami a Future Publishing egyik másik újságja.

Külső hivatkozások[szerkesztés]