Papercut

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Linkin-park-logo-2007.svg
Papercut
Megjelent 2001. szeptember 25.
Felvételek 1999. július New Orleans, Louisiana
Stílus Nu metal
Rapcore
Nyelv angol
Hossz 3 perc 4 másodperc
Kiadó Warner Bros.
Producer Don Gilmore
Linkin-park-logo-2007.svg-kronológia
Crawling
(2001)
Papercut
(2001)
In the End
(2001)

A Papercut a Linkin Park harmadik kislemeze. Ez az első szám a Hybrid Theory albumról. A kislemez soha nem jelent meg hivatalosan az Egyesült Államokban. A szám a 14. lett a brit kislemezlistán 2001-ben és még hat hétig rajta volt,[1][2] és 32. lett a Modern Rock Tracks listán 2002-ben.[3]

A szám[szerkesztés]

A „Papercut” egy paranoiás emberről szól.

A számban nincs akusztikus hangszer, pedig a Brad Delson és Phonix is akusztikus gitáron játszik a klipben. A zenében van dob, de Rob Bourdon a klipben nem dobol. Chester Bennington azt mondta, hogy a Papercut a kedvenc száma a Hybrid Theory albumról. A koncerteken a „something in here's not right today” sor megváltozott „something inside's not right today”-re.

A Linkin Park remixalbumán, a Reanimationön hallható a dal egy remixváltozata, aminek Ppr:Kut a címe. Ezt a remixet Cheapshot készítette.

A klip[szerkesztés]

A klipben az együttes egy látszólag elhagyatott házban tartózkodik. Egy szobában játsszák a számot, ahol Xero albumuk borítója van megfestve egy képen. Ezt a képet Mike Shinoda festette a forgatás előtti éjszakán. Bal oldalon van egy sötét konyha, ahol a szenvedő, paranoiás ember tartózkodik, jobb oldalon van egy laboratórium, benne egy érdekes teremtménnyel. A szám előrehaladtával, a teremtmény szitakötőket enged szabadjára, miközben a kép mozog a falon. Rob Bourdon szemei is szétfolynak, hála a speciális effekteknek. Ezenkívül van még egy madárszobor is a szobában, ami a fejét forgatja, egy pillanatra Mike ujjai megnyúlnak. A videóban, csak Rob Bourdon veszi észre, hogy furcsa dolgok történnek körülöttük. A dalszöveg fel van írva a két sötét szoba falára. A klip közepe felé nagyon gyorsan átfut a banda között egy furcsa alak (a paranoiás).

A klipet Nathan „Karma” Cox és Joseph Hahn rendezte. Nem jelent meg az Egyesült Államokban.

Számlista[szerkesztés]

  1. Papercut
  2. Points of Authority (Live on BBC Radio One)
  3. Papercut (Live at Docklands Arena, London)
  4. Papercut (Videoklip)

Források[szerkesztés]

  1. Chart Stats for "Papercut" by Linkin Park
  2. Roberts, David. Guinness Book of British Hit Singles and Albums, 18th, Guinness World Records Limited, 299. o (2005. május 20.). ISBN 1904994008. Hozzáférés ideje: 2009. március 12. 
  3. Artist Chart History - Linkin Park. Billboard.com. [2012. október 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. március 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]