Papercut

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Linkin Park
Papercut
Megjelent 2001. szeptember 25.
Felvételek 1999. július
New Orleans, Louisiana
Stílus Nu metal
Rapcore
Nyelv angol
Hossz 3:04
Kiadó Warner Bros.
Producer Don Gilmore
Linkin Park-kronológia
Crawling
(2001)
Papercut
(2001)
In the End
(2001)

A Papercut a Linkin Park harmadik kislemeze. Ez az első szám a Hybrid Theory albumról. A kislemez soha nem jelent meg hivatalosan az Egyesült Államokban. A szám a 14. lett a brit kislemezlistán 2001-ben és még hat hétig rajta volt,[1][2] és 32. lett a Modern Rock Tracks listán 2002-ben.[3]

A szám[szerkesztés]

A „Papercut” egy paranoiás emberről szól.

A számban nincs akusztikus hangszer, pedig a Brad Delson és Phonix is akusztikus gitáron játszik a klipben. A zenében van dob, de Rob Bourdon a klipben nem dobol. Chester Bennington azt mondta, hogy a Papercut a kedvenc száma a Hybrid Theory albumról. A koncerteken a „something in here's not right today” sor megváltozott „something inside's not right today”-re.

A Linkin Park remixalbumán, a Reanimationön hallható a dal egy remixváltozata, aminek Ppr:Kut a címe. Ezt a remixet Cheapshot készítette.

A klip[szerkesztés]

A klipben az együttes egy látszólag elhagyatott házban tartózkodik. Egy szobában játsszák a számot, ahol Xero albumuk borítója van megfestve egy képen. Ezt a képet Mike Shinoda festette a forgatás előtti éjszakán. Bal oldalon van egy sötét konyha, ahol a szenvedő, paranoiás ember tartózkodik, jobb oldalon van egy laboratórium, benne egy érdekes teremtménnyel. A szám előrehaladtával, a teremtmény szitakötőket enged szabadjára, miközben a kép mozog a falon. Rob Bourdon szemei is szétfolynak, hála a speciális effekteknek. Ezenkívül van még egy madárszobor is a szobában, ami a fejét forgatja, egy pillanatra Mike ujjai megnyúlnak. A videóban, csak Rob Bourdon veszi észre, hogy furcsa dolgok történnek körülöttük. A dalszöveg fel van írva a két sötét szoba falára. A klip közepe felé nagyon gyorsan átfut a zenekar között egy furcsa alak (a paranoiás).

A klipet Nathan „Karma” Cox és Joseph Hahn rendezte. Nem jelent meg az Egyesült Államokban.

Számlista[szerkesztés]

  1. Papercut
  2. Points of Authority (Live on BBC Radio One)
  3. Papercut (Live at Docklands Arena, London)
  4. Papercut (Videóklip)

Források[szerkesztés]

  1. Chart Stats for "Papercut" by Linkin Park
  2. Roberts, David. Guinness Book of British Hit Singles and Albums, 18th, Guinness World Records Limited, 299. o. (2005. május 20.). ISBN 1904994008. Hozzáférés ideje: 2009. március 12. 
  3. Artist Chart History - Linkin Park. Billboard.com. [2012. október 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. március 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]