Brad Delson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Brad Delson
Brad Delson playing at Smirnoff Music Centre.jpg
Született 1977. december 1. (40 éves)
Los Angeles
Állampolgársága amerikai
Foglalkozása
Iskolái Kaliforniai Egyetem, Los Angeles

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Brad Delson témájú médiaállományokat.

Bradford Phillip Delson (1977. december 1. –) A Linkin Park nevű Grammy-díjas Nu Metal zenekar gitárosa.

1999-ben a Delson zenekara, Xero váltotta fel a korábbi énekes Mark Wakefieldt az arizonai Chester Bennington nevű őserdővel, és átnevezte magát Linkin Parknak. Hosszú idő elteltével Delson és Shinoda együtt produkálták a hat dalú EP-t, melynek neve ugyanaz, mint a zenekar, elosztva számos online weboldalra, és a zenekar saját kultuszának követésével. 2000-ben, még egy zenekar névváltoztatás után a Linkin Parkot a Warner Bros. Records írta alá. 2000. október 24-én a Linkin Park kiadta a túlnyomórészt sikeres hibrid elméletet. A következő évben Delson segített a Reanimation (2002) remix album elkészítésében, és saját kreatív betekintést adott a "Pushing Me Away" ("P5hng Me A * wy") remixes értelmezésébe.

A Reanimation után Delson kulcsszerepet játszott a Linkin Park második stúdiólemezének, a Meteora (2003) produkciójában, amelynél a gitár riffek szerepeltek a hibrid elméletnél.

A Linkin Park kiadta harmadik stúdióalbuma, Minutes to Midnight, 2007. május 15-én az Egyesült Államokban. Ehhez az albumhoz a zenekar elhagyták a nu metal stílus stílusát, amelyet a Hybrid Theory és a Meteora tökéletesítésére fejlesztettek ki, és teljesen új hangot fejlesztett ki. A Delson esetében ez azt jelentette, hogy kísérleteznek különböző gitárokkal és erősítőkkel, mind az új, mind a szüreteléssel. Azt is jelentette, hogy a gitárszólókra, mint a "Napi árnyék", "Mit csináltam", "A darabokban" és a "A kis dolgok adják magukban", a gitárszólók iránti kegyetlenségét félreteszi. Míg a zenekar a "The Little Things Give You Away" dalt töltötte be, Delson kísérletezett egy E-Bow-vel, létrehozva egy "Ebow Idea" dalt, amely később "No More Sorrow" lett. A hallgatók azt is hallják, hogy a "Given Up" gombjait csavargatja, egy ötlet, amelyet az albumfüzetben jóváírtak, valamint a kéz tapsolása többszörös számai. Néhány élő előadást is játszott a "Hands Held High" dalon.

Brad saját kreatív betekintést adott a "New Divide" -nek, amelyet a Linkin Park a Transformers: The Fallen - The Album 2009-ben komponált és előadott. Ez volt a zenekar utolsó kislemeze, mielőtt az egész zenekar összeállt A negyedik albumuk, az A Thousand Suns, 2010. szeptember 14-én jelent meg. A következő albumuk, az élő dolgok 2012. június 26-án jelentek meg. A lemez tizedik dala, "Until It Breaks" jellemzői Brad Delson, éneklés. A végéhez közeledve Brad egy dallamot énekel, ami először énekli az énekeket.