Brad Delson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Brad Delson
Brad Delson playing at Smirnoff Music Centre.jpg
Született 1977. december 1. (40 éves)
Los Angeles
Állampolgársága amerikai
Foglalkozása
Iskolái Kaliforniai Egyetem, Los Angeles

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Brad Delson témájú médiaállományokat.

Bradford Phillip Delson (1977. december 1. –) A Linkin Park nevű Grammy-díjas Nu Metal zenekar gitárosa.

1999-ben a Delson zenekara, Xero váltotta fel a korábbi énekes Mark Wakefieldt az arizonai Chester Bennington nevű őserdővel, és átnevezte magát Linkin Parknak. Hosszú idő elteltével Delson és Shinoda együtt produkálták a hat dalú EP-t, melynek neve ugyanaz, mint a zenekar, elosztva számos online weboldalra, és a zenekar saját kultuszának követésével. 2000-ben, még egy zenekar névváltoztatás után a Linkin Parkot a Warner Bros. Records írta alá. 2000. október 24-én a Linkin Park kiadta a túlnyomórészt sikeres hibrid elméletet. A következő évben Delson segített a Reanimation (2002) remix album elkészítésében, és saját kreatív betekintést adott a "Pushing Me Away" ("P5hng Me A * wy") remixes értelmezésébe.

A Reanimation után Delson kulcsszerepet játszott a Linkin Park második stúdiólemezének, a Meteora (2003) produkciójában, amelynél a gitár riffek szerepeltek a hibrid elméletnél.

A Linkin Park kiadta harmadik stúdióalbuma, Minutes to Midnight, 2007. május 15-én az Egyesült Államokban. Ehhez az albumhoz a zenekar elhagyták a nu metal stílus stílusát, amelyet a Hybrid Theory és a Meteora tökéletesítésére fejlesztettek ki, és teljesen új hangot fejlesztett ki. A Delson esetében ez azt jelentette, hogy kísérleteznek különböző gitárokkal és erősítőkkel, mind az új, mind a szüreteléssel. Azt is jelentette, hogy a gitárszólókra, mint a "Napi árnyék", "Mit csináltam", "A darabokban" és a "A kis dolgok adják magukban", a gitárszólók iránti kegyetlenségét félreteszi. Míg a zenekar a "The Little Things Give You Away" dalt töltötte be, Delson kísérletezett egy E-Bow-vel, létrehozva egy "Ebow Idea" dalt, amely később "No More Sorrow" lett. A hallgatók azt is hallják, hogy a "Given Up" gombjait csavargatja, egy ötlet, amelyet az albumfüzetben jóváírtak, valamint a kéz tapsolása többszörös számai. Néhány élő előadást is játszott a "Hands Held High" dalon.

Brad saját kreatív betekintést adott a "New Divide" -nek, amelyet a Linkin Park a Transformers: The Fallen - The Album 2009-ben komponált és előadott. Ez volt a zenekar utolsó kislemeze, mielőtt az egész zenekar összeállt A negyedik albumuk, az A Thousand Suns, 2010. szeptember 14-én jelent meg. A következő albumuk, az élő dolgok 2012. június 26-án jelentek meg. A lemez tizedik dala, "Until It Breaks" jellemzői Brad Delson, éneklés. A végéhez közeledve Brad egy dallamot énekel, ami először énekli az énekeket.