Oreszama

From the Hungarian Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Oresama
2003-as japán film
Rendező Marumo
Producer Szuzuki Hiromicu
Szuzuki Kószuke
Simada Rjóko
Mijada Szankijo
Műfaj musicalfilm
Forgatókönyvíró Furiiuiru
Főszerepben Miyavi
Takano Hasszei
Hamaszaki Akane
Ogusi Erika
Zene Miyavi
Endo Kódzsi
Gyártás
Gyártó Gaga Communications Inc.
Ország Japán
Nyelv japán
Játékidő 66 perc
Forgalmazás
Bemutató2004. február 25. (DVD)[1]
További információk

Az Oreszama (japánul: おれさま) a híres japán rockzenész, Miyavi 2004-es filmje, melyben a művész önmagát alakítja.[2]

Történet[edit]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A film napjainkban játszódik, Tokióban, főszerepben Miyavival.

Miyavit körberajongják, és egész Japán ismeri a nevét és a zenéjét. Hazafelé tartva elalszik a kocsiban, és 20 évvel ezelőtti futballbalesetéről álmodik, amikor is kisgyerekként megsérült. Az autó eltűnik, és a következő pillanatban Miyavi már a vonatsíneken sétálgat. Észreveszi, hogy menedzsere eltűnt mellőle, de nem ez az egyetlen furcsaság, amit tapasztal. Meglát egy régi autót, majd egy lányt, aki régi ruhát visel. Bemegy egy kis boltba, ahol nem fogadják el tőle a papírpénzt. A legjobban mégis akkor döbben meg, mikor az utcán, a rajongóinak hitt lányok nehogy nem támadják le, mikor szembe találkoznak vele, hanem csodálkozva kinevetik a tetoválásai, piercingjei és a ruhája miatt. Betér egy étterembe, ahol furcsa mód, pohárban szolgálják fel neki az ásványvizet üveg helyett és kedvenc magazinjai sem hasonlítanak a megszokotthoz. A tévében egy rég elfeledett énekesnő videóklipjét játsszák. Rögtön ezután rájön a furcsaságok okára, mikor a tévében megjelenik egy reklám, melyben kiírják az aznapi dátumot: 1983 augusztus. Miyavi ijedten nézi meg az aznapi újságokat, ahol ugyan az a dátum szerepel, ezáltal rájön, hogy 20 évet visszautazott az időben.

Próbál megnyugodni, és megoldást találni, végül összetalálkozik egy korabeli rockzenésszel, akinek üzletet ajánlj. Segít neki az együttesalapításban, ha nála lakat. A fiú, Sini beleegyezik, és össze is barátkoznak.

Miyavi a történet során többször is találkozik egy kisfiúval, aki imád focizni. Később rájön, hogy az a kisfiú saját maga.

A film vége felé az együttessel egy koncertet adnak, s az ezt követő reggelen Miyavi már a saját korában ébred.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[edit]

Jegyzetek[edit]

  1. Discography. Miyavi official website. [2007. augusztus 12-i dátummal az eredetiből archiválva].
  2. Meet Miyavi, the Japanese Pop Star Who Steals Angelina Jolie’s Unbroken. Vanity Fair, 2014. december 1. (Hozzáférés: 2017. március 13.)

További információk[edit]