Norman R. Stone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Norman R. Stone
Született1935. szeptember 8.
Baltimore
Elhunyt2023. június 16. (87 évesen)[1]
Annapolis[1]
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásapolitikus
Tisztsége
  • member of the Maryland House of Delegates
  • member of the State Senate of Maryland
IskoláiUniversity of Baltimore
SablonWikidataSegítség

Norman R. Stone Jr. (Baltimore, Maryland, 1935. szeptember 8.Annapolis, Maryland, 2023. június 16.) amerikai politikus. Maryland állam szenátusának leghosszabb ideig hivatalban lévő tagja.

Élete[szerkesztés]

1963 és 1967 között Maryland képviselőházának tagja volt. A szenátusba először 1966-ban választották meg.

1967. február 9-én megszavazta a marylandi interraciális házasságot tiltó törvény hatályon kívül helyezését. 2012. február 23-ána Civil Marriage Protection Act ellen szavazott, amely lehetővé tette az azonos nemű párok számára, hogy házassági engedélyt szerezzenek Marylandben.

2012 júniusában Stone egy törvényhozási munkacsoport tagja lett, amely a marylandi fellebbviteli bíróság egy arról szóló ítéletének hatását tanulmányozta, hogy pitbullok tulajdonosai illetve a nekik bérlő ingatlantulajdonosok milyen felelősséggel bírnak.

Stone 2023. június 16-án, 87 évesen halt meg az Anne Arundel Egészségügyi Központban.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Norman R. Stone Jr. című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]