Nikola Avramov

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nikola Avramov
Született1897. május 21.
Jambol
Elhunyt1945. június 15. (48 évesen)
Szófia
Állampolgárságabolgár
SzüleiVasil Avramov
Foglalkozásafestőművész
IskoláiNational Academy of Arts
A Wikimédia Commons tartalmaz Nikola Avramov témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Nikola Vaszilev Avramov (bolgárul Никола Василев Аврамов) (Jambol 1897. május 21.1945. június 25. Szófia) bolgár festő volt, aki különösen kézzelfogható csendéleteiről ismert.[1]

Családja, származása[szerkesztés]

Apja Vaszil Nikolov Avramov (Васил Николов Аврамов), anyja Cvetana Vaszilova volt, Marija Milanov Starkelovát (Мария Миланова Щъркелова) vette feleségül, három gyermekük született.

Képgaléria[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bulgarian encyclopaedia - Arts and architecture. www.encyclopedia.bg. [2008. március 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. június 17.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Nikola Avramov című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Nikola Avramov című szerb Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]