Nick Carter (zenész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nick Carter
Életrajzi adatok
Születési névNicholas Gene Carter
Született1980. január 28. (44 éves)
USA Jamestown, New York
HázastársaLauren Kitt (2014. április 12. – )
GyermekeiOdin Carter
Pályafutás
MűfajokPop, Poprock
Aktív évek1993 – Napjainkig
EgyüttesBackstreet Boys
Hangszervokál, gitár, dob
Tevékenység
KiadókJive Records/Sony BMG

Nick Carter aláírása
Nick Carter aláírása

[ Nick Carter weboldala]
A Wikimédia Commons tartalmaz Nick Carter témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Nicholas Gene Carter (Jamestown, New York, 1980. január 28. –), amerikai színész, zenész és popénekes. Tagja a Backstreet Boys együttesnek, Aaron Carter bátyja.

Életrajza[szerkesztés]

Nick a New York állambeli Jamestownban született,[1] Jane Spaulding és Robert Gene Carter fia. Testvérei: Bobbie Jean (beceneve: BJ), Leslie, és az ikrek Aaron és Angel. Féltestvére: Ginger, édesapja első házasságából. Néhány évvel később a család a floridai Ruskinba költözött, ahol a szülők egy idősek otthonát vezettek.[2] Már kiskorában is szeretett szerepelni. Első szereplése Az operaház fantomjának főszerepe volt.[3] Megnyert néhány tehetségkutató versenyt, és énekelt a Tampa Bay Buccaneers futballjátékokon. Játszott TV reklámokban. Első filmszerepét az Ollókezű Edward című filmben kapta 1990-ben. Nemsokára találkozott A.J. McLeannel és Howie Dorough-al akikkel hamar összebarátkozott.

Backstreet Boys[szerkesztés]

Később a három barát egy A capella csapatot alapított. Lou Pearlman menedzselte őket. Kis idő elteltével csatlakozott a csapathoz Kevin Richardson, aki magával hozta unokatestvérét Brian Littrellt. Kezdetben nem arattak nagy sikert az Egyesült Államokban, de menedzserük javaslatára 1996-ban Európában kezdtek koncertezni, ahol hatalmas rajóngótáboruk lett.

Szólókarrier[szerkesztés]

2002-ben szólókarrierbe kezdett és megjelent Now or Never című albuma, amely a Billboard 200-as listán a 17. helyig tornászta fel magát. Még ugyan ebben az évben elnyerte a "Legszexisebb férfi a Világon" címet a Cosmogirl magazin olvasói jóvoltából. Visszatért színészi karrierjéhez is. Kevin Zegers rendezte "The Hollow" című horror filmben játszotta Brody szerepét.

Második szólóalbum[szerkesztés]

Nick belekezdett második lemeze felvételeibe, de ez félbeszakadt, mivel a Backstreet Boys újra összeállt és stúdióba vonult.

Harmadik szólóalbum[szerkesztés]

Carter harmadik szólóalbuma az I'm Taking Off címet viseli, és 2011.május 23-án jelent meg Amerikában.Az alap lemezen 11 szám található.

Színészi pályafutása[szerkesztés]

Nick és testvérei elindítottak egy valóságshow-t Carterék háza címmel, amit 2006 októberében kezdte vetíteni az amerikai E! csatorna. A show 1 évadból állt, ami 8 részt tartalmazott. Szerepet kapott a "Kill Speed" című filmben, amit 2007-ben kezdtek forgatni. Olyan neves színészekkel játszik együtt, mint Brandon Quinn, Andrew Keegan, Natalia Cigliuti, Greg Grunberg, és Reno Wilson. A filmet Kim Bass rendezte, a producerek Dave Riggs és Desiree Jellerette voltak.[4]

A színészet mellett belevágott a rendezésbe is. 2010-ben leforgatta első rövidfilmjét The Pendant címmel.

Magánélete[szerkesztés]

Nicknek sok barátnője volt a szórakoztatóiparból, köztük Willa Ford, Asun Ortega, Paris Hilton, Dalene Curtis és Ashlee Simpson.

2006 szeptember 29-én a "The Howard Stern Show"-ban elmesélte, hogyan vesztette el szüzességét Debra LaFavé-vel, aki az osztálytársa volt.[5]

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

  • 2002: Now or Never
  • 2002: Before the Backstreet Boys 1989–1993
  • 2011: I'm Taking Off
  • 2015: All American

Slágerek[szerkesztés]

  • "Help Me" (2002)
  • "Do I Have to Cry for You" (2002)
  • "I Got You" (2003)
  • "Just One Kiss" (2011)

Bónusz dalok[szerkesztés]

  • Don't Walk Away
  • End Of Forever
  • Forever Rebel
  • Love To Love (Backstreet Boys)
  • Not Like You
  • Payback
  • Rockstar Baby
  • Scandalicious
  • Shout

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Netter, Matt (1999). Backstreet Boys * Aaron Carter. New York: Pocket Könyvek. 38. oldal ISBN 0-671-03539-8.
  2. Netter, Matt (1999). Backstreet Boys * Aaron Carter. New York: Pocket Könyvek. 8. oldal ISBN 0-671-03539-8.
  3. K.S. Rodriguez . Backstreet Boys * Az eredeti BSB történet * Alexandra. 49. oldal ISBN 963-367-752-1.
  4. Nick Carter Fast Glass
  5. The Associated Press. "Nick Carter Says he lost his virginty to Debra LaFave." WTSB-Tampa Bay News Report, 9/29/2006 [1] Archiválva 2008. június 8-i dátummal a Wayback Machine-ben

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Nick Carter (musician) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikk[szerkesztés]