Nathan Never

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nathan Never
Kiadó Bonelli
Nyelv olasz
Formátum 16×21 cm
Megjelent számok 284 (2015. januári adat, még fut)
Alkotók
Író Michele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna
Rajzoló Claudio Castellini, Roberto De Angelis, Sergio Giardo

A Nathan Never egy olasz sci-fi képregény. Az első szám 1991 júniusában jelent meg a Bonelli kiadó gondozásában. A képregényből 6 válogatott szám megjelent az Egyesült Államokban, az első 8 szám Brazíliában, ezen kívül publikálják még Szerbiában, Horvátországban Spanyolországban és Törökországban is.

Történet[szerkesztés]

A névadó címszereplő az Agenzia Alfa nevű szervezet különleges ügynöke, aminek feladata a bűnügyek felderítése, sokszor a rendőrség közreműködésével. A történet a közeljövőben játszódik. A képregény epizodikus felépítésű, de néha több köteten keresztülívelő történetfolyamok is előfordulnak. A készítőket olykor a Szárnyas fejvadász című film és Asimov Alapítvány regényciklusa ihlette.

Szereplők[szerkesztés]

  • Nathan Never - A történet exrendőr főszereplője. Rajong a régimódi életért, gyűjti a filmeket és a könyveket, amik ritka és drága különlegességnek számítanak a jövőben. A feleségét különös kegyetlenséggel meggyilkolták.
  • Legs Weaver - Nathan társa, később saját képregénysorozatot kapott. A szereplőt az A nyolcadik utas: a Halál főszereplő színésznőjéről, Sigourney Weaverről mintázták
  • Sigmund Baginov - A szervezet informatikai zsenije.
  • Link - Android, saját tudattal rendelkezik. Kódszáma C09.
  • Edward Reiser - A szervezet hajthatatlan és goromba alapítója.

Külső hivatkozások[szerkesztés]