Nathan Never

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nathan Never
KiadóBonelli
Nyelvolasz
Formátum16×21 cm
Megjelent számok391 (+ 3 különszám) (2023. decemberi adat, még fut)
Alkotók
ÍróMichele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna
RajzolóClaudio Castellini, Roberto De Angelis, Sergio Giardo

A Nathan Never olasz sci-fi képregény. Az első szám 1991 júniusában jelent meg a Bonelli kiadó gondozásában. A képregényből hat válogatott szám megjelent az Egyesült Államokban, az első nyolc szám Brazíliában, ezen kívül megjelenik még Szerbiában, Horvátországban Spanyolországban és Törökországban is.

Történet[szerkesztés]

A névadó címszereplő az Agenzia Alfa nevű szervezet különleges ügynöke, aminek feladata a bűnügyek felderítése, sokszor a rendőrség közreműködésével. A történet a közeljövőben játszódik. A képregény epizodikus felépítésű, de néha több köteten keresztülívelő történetfolyamok is előfordulnak. A készítőket olykor a Szárnyas fejvadász című film és Asimov Alapítvány regényciklusa ihlette.

Szereplők[szerkesztés]

  • Nathan Never - A történet exrendőr főszereplője. Rajong a régimódi életért, gyűjti a filmeket és a könyveket, amik ritka és drága különlegességnek számítanak a jövőben. A feleségét különös kegyetlenséggel meggyilkolták.
  • Legs Weaver - Nathan társa, később saját képregénysorozatot kapott. A szereplőt az A nyolcadik utas: a Halál főszereplő színésznőjéről, Sigourney Weaverről mintázták
  • Sigmund Baginov - A szervezet informatikai zsenije.
  • Link - Android, saját tudattal rendelkezik. Kódszáma C09.
  • Edward Reiser - A szervezet hajthatatlan és goromba alapítója.

Külső hivatkozások[szerkesztés]