Négypettyes hólyaghúzó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Infobox info icon.svg
Négypettyes hólyaghúzó
Mylabris quadripunctata01.jpg
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Ízeltlábúak (Arthropoda)
Osztály: Rovarok (Insecta)
Rend: Bogarak (Coleoptera)
Alrend: Mindenevő bogarak (Polyphaga)
Család: Hólyaghúzófélék (Meloidae)
Nem: Mylabris
Faj: M. quadripunctata
Tudományos név
Mylabris quadripunctata
(Linnaeus, 1767)
Hivatkozások
Wikifajok

A Wikifajok tartalmaz Négypettyes hólyaghúzó témájú rendszertani információt.

Commons

A Wikimédia Commons tartalmaz Négypettyes hólyaghúzó témájú médiaállományokat és Négypettyes hólyaghúzó témájú kategóriát.

A négypettyes hólyaghúzó (Mylabris quadripunctata) a rovarok (Insecta) osztályának a bogarak (Coleoptera) rendjébe, ezen belül a mindenevő bogarak (Polyphaga) alrendjébe és a hólyaghúzófélék (Meloidae) családjába tartozó faj.

Előfordulása[szerkesztés]

A négypettyes hólyaghúzó a Földközi-tenger vidékén, Európa és Ázsia déli, valamint Afrika északi területein található meg.

Megjelenése[szerkesztés]

A négypettyes hólyaghúzó 13-16 milliméter hosszú, hengeres testű, fekete bogár. Szárnyfedői vörösek, négy fekete folttal és a végükön egy fekete sávval.

Életmódja[szerkesztés]

A négypettyes hólyaghúzó a napos, virágokban gazdag réteket kedveli. Az imágó júniustól októberig repül.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Vierpunktiger Ölkäfer című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Mylabris quadripunctata című spanyol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.