Ugrás a tartalomhoz

Mi kérünk elnézést!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mi kérünk elnézést!
Műfajkabaré

Író
 • Buss Gábor Olivér
 • Búzás Mihály
 • Kalpintér Mihály
 • Koós György
 • Sallai Ervin
 • Trunkó Bence
 • Varga B. Tamás
 • Verebes István
Rendező
Zeneszerző
 • Czomba Imre
 • Harmath Szabolcs

Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok1
Epizódok18
Gyártás
Producer
VágóDósa Zoltán
Forgatási helyszínRuttkai Éva Színház
OperatőrStenszky Gyula
Részenkénti játékidő60 perc
GyártóShow&Game
Sugárzás
Eredeti adóMagyarország TV2, PRO4
Eredeti sugárzás2006. november 13.2008. május 28.
Státuszbefejezett
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Mi kérünk elnézést! egy 2006-ban indult szórakoztató kabaréműsor, amely eredetileg a Csalán munkanéven futott.[1] A műsor fő rendezője Koós György volt, a produkció több humoros jelenetből állt, amit élő közönség előtt játszottak el a Ruttkai Éva Színházban. A műsor készítésében közreműködött Verebes István, majd 2007-től a Bagi Iván-Nacsa Olivér duó is.[2]

A műsort először a TV2 mutatta be 2006. november 13-án és 2008. május 28-ig jelentkezett a produkció, havi rendszerességgel.[3] Később a TV2 társcsatornája, a PRO4 is bemutatta.

A műsor tematikája[szerkesztés]

A műsorban humoros, leginkább politikai jellegű vagy aktuális témákkal kapcsolatos jelenetek voltak láthatóak. Ezek általában különálló történetek voltak (esetleg egy-két poénos átutalással), de voltak visszatérő elemek is. Ilyen volt például két paraszt, akik általában a kapát támasztották és meglepődtek valamelyikük frissen szerzett, modern eszközén (pl. telefon, hitelkártya). Szintén ilyen visszatérő elemek voltak Erdei Sándor stand-upként előadott karakterei (Rocker Zsolti, Nagymuter, Cudar József) és három nő, akik a fodrászszalonban beszélgettek.

A jelenetek mellett - amiket a Ruttkai Éva Színházban vettek fel - olyan videók is szerepeltek, melyek külső helyszíneken lettek felvéve, és szintén egy vicces jelenetet ábrázolnak. A műsor során animációs kisfilmek is felbukkantak, ezek általában a külső helyszíneken felvett és a színházban felvett jelenetek között szerepeltek.

A műsorban felbukkant humoristák[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Mivel is próbálkozik Verebes István? (comment.blog.hu)
 2. Bagi-Nacsa: elnézést kérünk! (pecsistop.hu). [2018. március 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. március 15.)
 3. winnie: Kaszál a TV2. Sorozatjunkie (2008/05/06/)