Mexikói labdarúgó-szövetség

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mexikói labdarúgó-szövetség
Adatok
Alapítva1922
FIFA-tagság kezdete1929
CONCACAF1961

Elnök
Juan Carlos Rodríguez Bas
Szövetségi kapitány
Jaime Lozano
A Mexikói labdarúgó-szövetség weboldala

A mexikói labdarúgó-szövetség (spanyolul: Federación Mexicana de Fútbol Asociación, FEMEXFUT vagy FMF) a mexikói labdarúgást irányító testület. Székhelye a Tolucával egybeépült San Mateo Otzacatipanban található.[1]

Történelme[szerkesztés]

A nemzeti labdarúgó-szövetséget 1927-ben alapították. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja (CONCACAF) tagja, előbbihez 1929-ben csatlakozott.[2] A szövetség története során két alkalommal, 1970-ben és 1986-ban rendezhette meg a labdarúgó-világbajnokság döntő küzdelmeit. A nemzetközi kapcsolatok ápolásán túl irányítja a Mexikói labdarúgó-válogatott férfi és női ágát, valamint a korosztályos válogatottak szakmai munkáját, versenyeztetését. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti és fizikai képzéséért is.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A FEMEXFUT honlapja (spanyol nyelven). [2019. szeptember 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. március 19.)
  2. México (spanyol nyelven). FIFA. [2018. március 31-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. március 19.)