MSNBC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
MSNBC
Adatok
Indulás1996
TulajdonosNBCUniversal Television and Streaming
OrszágEgyesült Államok Amerikai Egyesült Államok
Hivatalos oldal
A Wikimédia Commons tartalmaz MSNBC témájú médiaállományokat.

Az MSNBC amerikai hír- és politikai elemző televíziós csatorna, amelynek székhelye New York Cityben található. Az NBCUniversal – a Comcast leányvállalata – tulajdonában van, és híradásokat és politikai kommentárokat biztosít. A csatorna 1996. július 15-én indult el, Tom Rogers alapította.

Az MSNBC hírműsoraira jellemző a liberális nézőpont, és gyakran kritikus a konzervatív politikával kapcsolatban. A csatorna számos műsora, például a Morning Joe, a Rachel Maddow Show és a The Last Word with Lawrence O'Donnell jelentős hatással volt a liberális közvéleményre az Egyesült Államokban.

Az MSNBC neve a "Microsoft" és az "NBC" szavak összevonásából ered.[1][2] A csatorna eredetileg a Microsoft és az NBC közös vállalkozása volt, és a csatorna neve is ezt tükrözte. A Microsoft 2003-ban eladta a részesedését az NBCUniversalnak. A csatorna neve azonban változatlan maradt.

Legnépszerűbb műsorai[szerkesztés]

  • Morning Joe (reggeli hírműsor)
  • Rachel Maddow Show (esti hírműsor)
  • The Last Word with Lawrence O'Donnell (esti hírműsor)
  • Deadline: White House (politikai elemző műsor)
  • All In with Chris Hayes (politikai elemző műsor)

Leghíresebb műsorvezetői[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Chapter 6, Impact on the media; Acronyms and abbreviations used in the text, World Communication and Information Report. 1999-2000, A. Clayson, Paris: UNESCO, 99, 301. o. (1999. április 19.). ISBN 978-92-3-103611-8. OCLC 43403188 
  2. Stelter, Brian. „MSNBC.com May Change Its Name”, The New York Times, 2010. október 7. (Hozzáférés: 2023. december 31.) (amerikai angol nyelvű)