MORFO Tervezőművészeti Műhely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A MORFO Tervezőművészeti Műhelyt – akkori nevén Morfo Gruppot – 1999 augusztusában Kiss Dániel Tamás okleveles építész tervezőművész belsőépítész, Lipák Gábor és Tóth Péter okleveles formatervező művészek a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének első végzős évfolyamának friss diplomásai alapították Szombathelyen.[1] A szakmai tevékenységüket már egyetemi éveik alatt megkezdték, ők voltak a soproni Workshopron Egyesület alapítói és első rendezvényeinek szervezői.

A csoport első éveiben meghatározó volt a bútorfejlesztés, egyedi bútorok tervezése és sokszor a prototípusok saját kezű elkészítése. Innovatív bútoraikkal sok hazai kiállításon, pályázaton részt vettek. Munkáik súlypontja elsősorban a belsőépítészeti tervezés volt, lakberendezési munkákkal kiegészítve. Kisebb építészeti munkákkal és grafikai arculattervezéssel tették teljessé a tervezőművészeti szolgáltatást.

Tevékenységük első időszakában 1999-2009-ig Szombathely belvárosában a Széll Kálmán utca 14. alatt, majd a Varasd utcában található HOMA Centrumban alakították ki 100 m²-es műtermüket, mely bemutatóteremként, galériaként és irodaként is működik. Az összenyitott saját tervezésű alkotótérben 2010 óta dolgoznak, mely képzőművész és tervező barátaik, kollégáik munkáit bemutató időszaki kiállításoknak ad helyet. A tematika változatos: építészet, belsőépítészet, design, grafika, fotó, képzőművészet.

A helyi építész kamarával együttműködve szakmai témájú kreditpontos előadásokat szerveznek.

Tagok[szerkesztés]

Munkák[szerkesztés]

Belsőépítészeti tervezés[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Nyugat.hu - Mesterségük a morfondírozás
  2. kormend.hu: Díjazták a Batthyány Örökségközpont belsőépítészeti munkáját. www.kormend.hu. (Hozzáférés: 2017. január 10.)
  3. Batthyány Örökségközpont fogadóépület és színház Körmenden. epiteszforum.hu. (Hozzáférés: 2017. január 11.)
  4. http://caramell.hu/

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]