Loki (Marvel Comics)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Loki egy kitalált szereplő, szuperbűnöző a Marvel Comics képregényeiben. Igazából nem is olyan gonosz hiszen a fájdalom és a gonosz hatására tette amit tett. Thor adoptált testvére és egyben főellensége. Alapjául az azonos nevű lény szolgált a skandináv mitológiából. Az első feltűnése a Venus 6. számában, 1949 augusztusában volt. Megalkotója Stan Lee szerző, Larry Lieber író, és Jack Kirby rajzoló.

Loki feltűnt különféle sorozatokban, limitált szériákban és alternatív valóság-sorozatokban, beleértve a saját négy kiadványos sorozatát, mely Loki címmel jelent meg 2004-ben. Fel fog tűnni a Fiatal Bosszúállók kiadványaiban 2013-ban. Ezen kívül szintén megjelenik animációs televíziós sorozatokban, ruhákon, játékokban, videó játékokban, és filmekben.

Tom Hiddleston személyesíti meg Lokit először a 2011-es Thor és a 2012-es Bosszúállók, majd pedig a 2013-as Thor: Sötét világ filmben.

2009-ben Lokit minden idők nyolcadik legjobb képregény gonosztevőjének választotta az IGN.

Ugyanekkor Thor sokszor szorult Loki segítségére, és mindig segített is.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Loki (comics) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.