Lloyd Avery II

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lloyd Avery II
SzületettLloyd Fernandez Avery Jr.
1969. június 21.
Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok, USA
Elhunyt2005. szeptember 4. (36 évesen)
Crescent City, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok, USA
Állampolgárságaamerikai
Nemzetiségeamerikai USA
Foglalkozásaszínész
IskoláiBeverly Hills High School
Halál okatompa tárggyal okozott ütés
SírhelyeInglewood Park Cemetery

SablonWikidataSegítség

Lloyd Avery II (Los Angeles, 1969. június 21.Crescent City, Kalifornia, 2005. szeptember 4.) amerikai színész, bűnöző.

Élete[szerkesztés]

Avery a kaliforniai Los Angelesben született mexikói és afro-amerikai szülők gyermekeként, és a View Parkban környékén nőtt fel. Beverly Hillsen járt Gimnáziumba.

Avery első filmszerepét John Singleton rendezésért Oscar-díjra jelölt Fekete vidék (Boyz n the Hood) című filmjében játszotta. Singleton következő filmjében, a Hazug igazságban (Poetic Justice), ismét szerepet kapott Avery. Ezt követően számos más filmben is feltűnt, mint például a Ne légy barom, miközben iszod a dzsúszod a gettóban (Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood) című vígjátékban.

Halála[szerkesztés]

Avery-t 2005-ben kettős gyilkosság miatt letartóztatták és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 2005. szeptember 4-én a Crescent City-ben található Pelican Bay Állami Börtönben Kevin Roby nevű cellatársa meggyilkolta. Holttestét két nappal később, szeptember 6-án este találták meg, és megállapították, hogy fejbeverték majd megfojtották.

Filmjei[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Lloyd Avery II című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]