Libabőr 2. – Hullajó Halloween

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Libabőr 2. – Hullajó Halloween
(Goosebumps: Haunted Halloween)
2018-as amerikai film
RendezőAri Sandel
Producer
  • Deborah Forte
  • Neal H. Moritz
AlapműGoosebumps
Műfajvígjáték, horror
Forgatókönyvíró
  • Rob Lieber
  • Darren Lemke
Főszerepben
ZeneDominic Lewis
OperatőrBarry Peterson
Vágó
  • David Rennie
  • Keith Brachmann
GyártásvezetőSony Pictures Releasing
Gyártás
Gyártó
  • Columbia Pictures
  • Sony Pictures Animation
  • Original Film
  • Scholastic Entertainment
  • Silvertongue Films
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő90 perc
Költségvetés35 000 000 USD[1]
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár12 III. kategória (NFT/24963/2018)
Bevétel93 300 000 USD[1]
Kronológia
ElőzőLibabőr
További információk
SablonWikidataSegítség

A Libabőr 2. – Hullajó Halloween (eredeti cím: Goosebumps 2: Haunted Halloween) 2018-ban bemutatott amerikai film, amelyet Ari Sandel rendezett. A Libabőr folytatása.

A forgatókönyvet Rob Lieber és Darren Lemke írta. A producerei Deborah Forte és Neal H. Moritz. A főszerepekben Wendi McLendon-Covey, Madison Iseman, Jeremy Ray Taylor; Caleel Harris és Chris Parnell láthatók. A film zeneszerzője Dominic Lewis. A film gyártója a Columbia Pictures, a Sony Pictures Animation, az Original Film, a Scholastic Entertainment és a Silvertongue Films, forgalmazója a Sony Pictures Releasing. Műfaja filmvígjáték és horrorfilm.

Amerikában 2018. október 12-én, Magyarországon 2018. október 25-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Sarah Quinn édesanyjával, Kathyvel és stréber bátyjával, Sonnyval él a New York-i Wardenclyffe-ben, Nikola Tesla otthonában. Sarah nagyon szeretne bejutni a Columbia Egyetemre, de a jelentkezéshez szükséges esszé írása miatt írói válságban szenved.

Sonny eközben a kísérletező osztály számára egy projekten dolgozik: Tesla Wardenclyffe-tornyának másolatán, amely szintén a városban található. Kathy beleegyezik, hogy három napig vigyázzon Sonny legjobb barátjára, Samre, amíg az apja üzleti úton van.

Samet és Sonnyt az iskolában Cooper banda zaklatja és piszkálja. Iskola után megpróbálnak pénzt keresni a lomtalanítási vállalkozásukkal. A munkájuk egy elhagyatott házhoz vezet. Amikor Sonny véletlenül kinyit ott egy titkos ajtót, rábukkannak R. L. Stine Ijesztő Halloween című könyvére. Amikor kinyitják, megjelenik előttük Slappy baba. Őt is elviszik, akárcsak a könyvet. A ház előtt Cooper és bandája rajtuk üt, és ellopják a könyvet. A baba segítségével sikerül megszökniük a banda elől.

Miután hazaértek, Slappy felfedi magát előttük, és látszólag megpróbál segíteni nekik. Megcsinálja a házi feladatukat, és segít Sonnynak az iskolai projektjében. Másnap azonban Sarah hátizsákjába kerül, és megfélemlíti a barátját, aki tegnap este a diszkóban megcsalta őt. Ezután szabotálja Sonny iskolai projektjét. Otthon Sarah, Sonny és Sam mindent megtudnak az első rész eseményeiről. Megpróbálnak kapcsolatba lépni R. L. Stine-nal, aki Wardenclyffe-ba tart.

Eközben Slappy a varázserejét arra használja, hogy a helyi drogériában és a városban életre keltse a halloweeni dekorációkat és jelmezeket. A három barát megpróbálja visszaszerezni a könyvet Coopertől. Amikor sikerrel járnak, két dologra döbbennek rá: egyrészt a könyv képes beszippantani a lényeket és ártalmatlanná tenni őket, másrészt Slappy saját családot keres, ha kell, erőszakkal. Sonny és Sarah édesanyja így tökéletes áldozattá válik. A történet befejezetlen. Miközben azonban mindhárman megpróbálnak mindent visszacsinálni, a könyvet ellopják tőlük.

Slappy elrabolja Sonny és Sarah anyját, és bábut csinál belőle. Tanáruk, Mr. Chu, egy fanatikus Stine-rajongó segítségével hármuknak sikerül a szörnyek tömegén keresztül eljutniuk Slappy főhadiszállására, amelyet a toronyban rendezett be. Slappy el akarja pusztítani a könyvet, de a három barátnak egyesített erővel sikerül legyőznie őt. Sarah képes az összes szörnyet megörökíteni a könyvvel.

R. L. Stine is eléri a tornyot, de elkésik. Már nincs mit tennie. Még mindig jó tippet ad Sarah-nak az esszéjéhez, felveszik a Columbiára. Sonny díjat kap a tudományos projektjéért.

A szereplőlista utáni jelenetben Slappy visszatér, és bezárja R.L. Stine-t egy könyvbe.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[2]
Sonny Quinn Jeremy Ray Taylor Nagy Gereben
Sarah Quinn Madison Iseman Mentes Júlia
Sam Carter Caleel Harris Tóth Márk
Kathy Quinn Wendi McLendon-Covey Bertalan Ágnes
Walter Chris Parnell Hannus Zoltán
Mr. Chu Ken Jeong Takátsy Péter
R. L. Stine Jack Black Kálloy Molnár Péter
Pepi Mick Wingert (hang)
Tyler Mitchell Bryce Cass Rada Bálint
Mentős Brick Jackson Kapácsy Miklós
Életre kelt tök TBA
További magyar hangok
Berecz Kristóf Uwe, Boldog Gábor, Takács András

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018)”, 2018. január 26. (Hozzáférés: 2020. január 18.) 
  2. Libabőr 2. - Hullajó Halloween” (Hozzáférés: 2020. január 18.) 

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Gänsehaut 2 – Gruseliges Halloween című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.