Kremfress (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kremfress
South Park
14. évad, 14. epizód
Eredeti címCrème Fraîche
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1414
Első sugárzás2010. november 17.
Első sugárzás Magyarországon2011. március 15.
Kronológia
ElőzőMosómedve kontra társai
KövetkezőSzázlábú iPad
A South Park epizódjainak listája

A Kremfress (Crème Fraîche) a South Park című amerikai rajzfilmsorozat 209. epizódja (14. évad 14. része). Először 2010. november 17-én sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2011. március 15-én vetítették először.

Cselekmény[szerkesztés]

Randyt furcsa módon szexuálisan felizgatja a főzés, miután a Food Network tévécsatornán állandóan ezt kezdi el nézni. Miután éjszakánként folyton ezt bámulja, kitalálja, hogy meg is főzi azokat, amiket látott, rengeteg mosatlan edényt hagyva a családjára. Sharon megunja ezt a szenvedélyét, és közli vele, hogy csak azért csinálja ezt az egészet, mert már nem találja vonzónak őt. Aztán Sheila tanácsára vesz egy TV-reklámban látható terméket, a Súlyverőt, ami nem más, mint egy edzéshez használható szerkezet, beépített digitális tanácsadóval. Maga az eszköz és a használata azonban teljesen olyan, mintha egy férfit kézzel kielégítenének: gyakorlatilag csak rázni kell, majd a folyamat végén "hűtővizet" spriccel a felhasználó arcára, aztán ad aprópénzt "taxira", végül pedig elernyed és kikapcsol. Egy alkalommal még arra is ráveszi Sharont, hogy egy újjal nyúljon be a hátsó részén található nyílásba - állítása szerint pulzusmérési céllal. Sharont teljesen elbűvöli, mert olyan bókokat mond neki, amiket hallani akar.

Ezalatt Randy az általános iskola éttermében kezd el dolgozni mint szakács, és teljesen átveszi a néhai Séf bácsi manírjait is. Miután felmondott az előző munkahelyén, a főzésnek akar élni, ám az itteni ételek túl bonyolultak és rendkívül sok mosatlannal járnak együtt, nem igazán a menzás étkezésre vannak tervezve. Ezután arra kényszeríti Stant, Kyle-t, Cartmant és Kennyt, hogy filmezzék őt úgy, mintha ez a saját főzőműsora lenne. Cartman megpróbál úgy öltözni, mint Gordon Ramsay, hogy ezzel rettentse el őt, de a terve meghiúsul, amikor váratlanul megérkezik Jamie Oliver és Bobby Flay, és az összes többi celebszakács, és egy igazi valóságshow indul a menzán. Elindul a Pokol Konyhája Vagy Szakácsa Halának Tortáján A Menzaverseny Végső Vacsoracsatája című műsor.

Közben Sharont egy re jobban kezdi idegesíteni a Súlyverő, miután más emberek előtt és az éjszaka közepén is rá akarja venni egy kis edzésre. Még egy hotelbe is elutazik vele, ahol aztán egyszercsak rajtakapja, hogy a szobalány edz vele. A Súlyverő erre csak annyit közöl, hogy Sharon már nem akart vele edzeni, ezért a változás. Sharon dühösen vissza akarja küldeni a forgalmazó cégnek.

A menzán elszabadulnak az indulatok, miután a diákoknak 12 órát kell várniuk az ételre a szakácsok versengése miatt. Randynek végül haza kell mennie, miután nem találja a crème fraîche-t, a legfontosabb hozzávalót. Sharon közben ugyanúgy hazatér, és közli Randyvel, hogy szeretné helyrehozni valahogy a dolgukat. Randy erre azt mondja, hogy az lehetetlen, mert most mindenki őt figyeli, napok óta nem aludt, és "munkamódban" van. Sharonnak erre támad egy ötlete, és a Súlyverőtől tapasztaltak szerint "jó kis régimódi" módon kézzel kielégíti Randyt, aki ezután mély álomba zuhan. Ezután Randy elveszíti az érdeklődését a főzés után és elhatározza, hogy visszaszerzi a munkáját. Sharon megköszöni a Súlyverőnek azt, amit tett, felfedezve, hogy sosem sporteszköz volt, hanem a házasságok megmentésére szolgáló eszköz[1].

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az epizód főként a Food Network csatorna műsorát figurázza ki, illetve annak műsorvezetőit.
  • A Súlyverő egy valóban létező termék, amit ebben a részben mint a kézzel való kielégítésre szolgáló eszközt mutatnak be.
  • Jamie Oliver többször is sírva fakad az epizódban, ezzel arra utalnak, hogy korábban több tévéműsora is volt, amelyben gyerekmenzák egészségessé tételén ügyködött.
  • Randy főzőműsorának főcímdala Eduard Khil "Trololo" című dalának paródiája.
  • A jelenet, ahol Sharon és a Súlyverő először láthatóak a tengerparton, egy régi Corona sörreklám paródiája.
  • Terrance és Philip egy biztosítóreklám paródiájában térnek vissza egy rövid jelenetben.

Forráshivatkozások[szerkesztés]

  1. News - South Park Studios. web.archive.org, 2010. november 18. [2010. november 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. július 19.)