Kocsis Mihály (modell)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Trapper Misi
Életrajzi adatok
Születési névKocsis Mihály
Született1947. január 2.
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamodell, színész, kaszkadőr, reklámarc

Kocsis Mihály, művészneve Trapper Misi (1947. január 2.–) modell, színész, kaszkadőr, reklámarc.[1]

Élete[szerkesztés]

Táncosként kezdte az Éden Bárban. Színházi pályafutása az Állami Déryné Színházban indult 1966-ban, ahol táncosként és kaszka­dőrként dolgozott. Nyolc évig a Thália Színház, két évig a Nemzeti Színház, majd a Vígszínház tagja volt.

A XI. Magyar Játékfilmszemle mutatták be ama alko­tást, melyben színészként már komolyabb szerepet kapott. Szomjas György 1978-as Rosszemberek című filmjében rá osztotta az egyik főszerepet.

Dublőrként is dolgozott, így Sándor Pál kultikus filmjében, a Régi idők focijában Garas Dezsőt helyettesítette.

1977-ben mutatta be a Buda-Flax Lenfonó és Szövőipari Vállalat az őszi BNV-n a Trapper fantázianévre hallgató szövetet és a belőle készült nadrágokat. A Trapper farmer gyártását 1978-ban kezdték meg. Bevezetését nagy reklámkampány kísérte, főszereplője Kocsis Mihály volt. Az első magyar farmerről készült, 36 részes reklámfilmsorozat, ill. a plakát nyomán nevezték el Trapper Misinek.

A farmer közismert plakátját 1979-ben Molnár Kálmán Munkácsy Mihály-díjas tervezőgrafikus készítette.[2]

Akkor már jónevű kaszka­dőr volt. A megrendelőnek ilyen egyéniségre volt szüksége a Trapper farmer rek­lámjához: nyers, mégis becsüle­tes arcú, strapabíró, izmos férfira. Később készült még 16 rész a Weekend ruhákról is.

„Az utóbbi évek egyik legsikeresebb reklámfilmsorozata a Trapper farmeré, s a tv előtt, a mozikban, mindig jókedv, derültség fogadja a hol lóháton, hol libegőn, hol vízisín, hol pedig a víz alól érkező Kocsis Mihály kaszkadőrt.”

Népszava, 1979

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]