KkStB 36 sorozatú szerkocsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
KkStB 36 sorozatú szerkocsi
Pályaszám
kkStB 36 sorozatú szerkocsi
Általános adatok
Gyártásban 1885-1896
Darabszám 656
Műszaki adatok
Tengelyelrendezés 3
Futókerék-átmérő995 mm
Teljes tengelytávolság 3 240 mm
Üres tömeg 15,0 t
Szolgálati tömeg 32,0 t
Gőzvontatás
Vízkészlet 12,0 m³
Tüzelőanyag-készlet 6,0 m³ szén

A kkStB 35 sorozatú szerkocsi egy szerkocsitípus volt az osztrák cs. kir. Államvasutak (kkStB)-nél, melyek számos magánvasúttól, többek között a Dux-Bodenbacher Eisenbahn-tól (DBE), a Prag-Duxer Eisenbahn-tól (PD), a Böhmisch-Mährische Transversalbahn-tól (BMTr) a Lemberg-Czernowitz-Jassy Eisenbahn-tól (LCJE) és további, itt fel nem sorolt helyi vasutaktól származtak.

A kkStB 1885-től vásárolta mozdonyaihoz ezt a típusú szerkocsit. A Bécsújhelyi Mozdonygyár, a Lokomotivfabrik der StEG, a Ringhoffer Vagongyár Prag-Smichov-ban és a Floridsdorfi Mozdonygyár építette őket nagy számban. Főként tehervonat-i mozdonyokkal kapcsolták őket.

Irodalom[szerkesztés]

  • Verzeichnis der Lokomotiven, Tender, Wasserwagen und Triebwagen der k. k. österreichischen Staatsbahnen und der vom Staate betriebenen Privatbahnen nach dem Stande vom 30. Juni 1917, 14. Auflage, Verlag der k. k. österreichischen Staatsbahnen, Wien, 1918

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a kkStB Tenderreihe 36 című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Az eredeti szócikk forrásai szintén ott találhatóak.