Kingdom Hearts: Chain of Memories

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kingdom Hearts Chain of Memories
Fejlesztő Square Enix
Kiadó Square Enix
Buena Vista Games
Tervező Nomura Tecuja
Sorozat Kingdom Hearts
Platformok PlayStation 2
Game Boy Advance
Kiadási dátum Game Boy Advance
Japán 2004. november 11.
USA 2004. december 7.
EU 2005. május 6.
PlayStation 2
Japán 2007. március 29.
USA 2008. december 2.
Műfaj Akció RPG
Játékmódok Egyjátékos
Korhatár ESRB Everyone 10+.svg ESRB (Észak-Amerika)
PG classification tag from OFLC.svg OFLCA (Ausztrália)
USK-besorolás USK 6
PEGI-besorolás PEGI 3
Adathordozó 1 DVD-ROM

A Kingdom Hearts Chain of Memories (キングダムハーツ チェイン オブ メモリーズHepburn-átírássalKingudamu Hātsu ?, ’magyaros átírással: Kingudamu Hadzu ’) egy akció RPG játék amit a Square Enix fejlesztett és a Square Enix adott ki 2004-ben Game Boy Advance konzolra. A játék a 2001-es Kingdom Hearts történetét folytatja. A játékot átdolgozták Playstation 2-re Kingdom Hearts Re:Chain of Memories néven, amit Kingdom Hearts II Final Mix+ második lemezeként adtak ki Japánban 2007. március 29-én és Észak-Amerikában 2008. december 2-án.

A Kingdom Hearts Chain of Memories a második játék a Kingdom Hearts sorozatban. Közvetlenül a Kingdom Hearts cselekményét folytatja, és körül-belül 1 évvel a Kingdom Hearts II kezdete előtt fejeződik be. A játék főhőse Sora, mint az első részben. Miközben keresi barátait, egy titokzatos kastélyhoz érkezik. Ahogy egyre feljebb halad az emeleteken, barátja és riválisa, Riku a pincéből indul útjára, és küzd a benne rejlő sötétséggel. A játék sok új szereplőt mutat be, akik még viszont láthatóak lesznek a Kingdom Hearts II-ben.

Habár nem annyira sikeres, mint a többi Kingdom Hearts játék, igen jól teljesített az eladási listákon és rengeteg pozitív visszajelzést kapott a kidolgozott történet és a grafika miatt. A játék egy teljesen új, kártya alapú harc-rendszert mutat be, ami eltér a sorozat többi darabjától.