Kingdom Hearts

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kingdom Hearts
Kingdom Hearts wordmark the first game of the series.png
Fejlesztő Square
Kiadó Japán Square
USA Square Electronic Arts/Disney Interactive
EU SCE Europe
Rendező Nomura Tecuja
Producer Hasimoto Sindzsi
Zeneszerző Simomura Jóko
Sorozat Kingdom Hearts
Platformok PlayStation 2
Kiadási dátum PlayStation 2
2002. szeptember 17.
Műfaj kaland-RPG
Játékmódok Egyjátékos
Korhatár PEGI: 7+
USK-besorolás USK 6
Adathordozó 1 DVD-ROM
A Kingdom Hearts weboldala

A Kingdom Hearts (キングダムハーツHepburnKingudamu Hātsu?magyaros átírással Kingudamu Hazu) egy kaland-RPG amit a Squaresoft (most Square Enix) készített és adott ki 2002-ben PlayStation 2-re. Ez a játék az eredménye a Square és a The Walt Disney Company együttműködésének. A játék a Disney animációk karaktereit és elemeit kombinálja a Square Final Fantasy című sorozatából vettekkel. A történet egy fiatal fiú, Sora sötétség elleni harcát követi. Küldetése során csatlakozik hozzá Donald kacsa és Goofy, klasszikus Disney karakterek, akik végig segítik útján.

A Kingdom Hearts eltér a Square megszokott RPG-itől, köszönhetően a játékba helyezett jelentős mennyiségű akció-kaland elemnek. Ezen kívül az angol szinkron rengeteg sztárt alkalmaz, köztük a Disney karakterek eredeti hangjait. Kingdom Hearts volt a már régóta tervezőként dolgozó Tetsuya Nomura első munkája igazgatóként.

A játék sokak által dicsért egyaránt az akció és RPG szokatlan kombinációja miatt, és a Square és Disney elemek nem várt, de kellemes harmóniája miatt. A számos bezsebelt év végi Legjobb videojátéknak járó díjnak köszönhetően uralkodó szerepe volt a 2002-es szünidei időszakban és kihívta magának a Sony Greatest Hits címet. Kiadása óta, több, mint 5,6 milliót adtak el belőle világszerte és már két folytatás is készült hozzá. Három másik Kingdom Hearts játék készül amik kapcsolatban vannak egy másik, még be nem jelentett játékkal.

Történet[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Destiny Island egy fantasztikus hely, ami gyerekek nevetésével van megtelve. Főszereplőink Sora, Riku és Kairi tizenöt éves kamasz gyermekek, akik különböző világok körbeutazásáról álmodoznak. Ám azt nem sejtik, hogy komoly veszély vár rájuk. Egy viharos éjszakán sötétség borítja be Destiny Island-t. Sora egy másik világban ébred fel, Traverse Town-ban. Reméli hogy végre valóra válthatja álmait, de barátai Riku és Kairi nincsenek Vele. Időközben Donald, az Udvari Főmágus és Goofy, a Testőrség Kapitánya elindul Disney kastélyból, a királyuk megbízásából, a Kulcsot és annak a tulajdonosát keresni. Ezen kívül van egy üzenetük a királytól.-Valakinél ott van, a Kulcs. De nem akár milyen Kulcs a túlélésük kulcsa. Szükségük van a Kulcs használójára. Az illető nem más, mint Sora. Hogy megtalálja Kairit és Rikut, és hogy felfedezze mi történik a világukkal, Sora csatlakozik Donaldhoz és Goofyhoz, így kezdik hőseink a vándorútjukat. Bejárnak minden Disney-világot, később eljutnak Hollow Bastion-ba, és itt találkoznak a Szörnyeteggel, akinek szerelmét, Belle-t Riku és Maleficent, a gonosz tündér rabolt el. Hőseink elindulnak megmenteni Belle-t és Kairi-t, és egy hosszú harc után legyengítik Maleficent-et, azonban a már sötét erővel rendelkező Riku felerősíti a boszorkányt, aki egy hatalmas sárkánnyá változik. Négy hősünknek sikerül elpusztítaniuk a lényt, azonban a nagyteremben kiderül az igazság:nem Maleficent volt a legfőbb ellenség, hanem a Riku-t megszálló, sötét erővel bíró alak terve volt az egész. A sötét lelkű férfi Ansem-nek nevezi magát, és Sora megszabadítja tőle Riku-t, majd kiszabadítja az összes hercegnőt(Belle, Hófehérke, Hamupipőke, Alice, Csipkerózsika).Riku megszabadítása után Sora egy Heartless-é változik, de nem veszíti el emberi tudatát. Miután megtalálja Kairi-t, visszaváltozik emberré. Sora, Donald és Goofy elmennek a világ végére, ahol egy teleportáló segítségével eljutnak a Kopár-hegyhez, ahol Chernabog-gal harcolnak, és végül legyőzik. A hegy tetején lévő lyukon keresztül lemennek a föld alá, ahol találnak egy ajtót, és azon keresztül eljutnak Destiny Island-be, ahol megmérkőznek Ansem-mel(akinek a terve az volt, hogy utat nyit meg a Kingdom Hearts-hoz).Ansem egy hatalmas szörnyhajóvá változtatja a szigetet, de hőseink egy végső harc után kinyitják a Kingdom Hearts-hoz vezető ajtót, és a kiáramló fénnyel látszólag elpusztítják Ansem-t. De az ajtó másik oldalán a Heartless-ek várnak rájuk, azonban hőseink legyőzik a szörnyeket és bezárják az ajtót Riku és Mickey, Disney-föld királya segítségével. Sora egy időre elszakad Kairi-tól, de megígéri, hogy visszatér. Majd Destiny Island újra létrejön. Később Sora, Donald és Goofy meglátják Pluto-t, a kutyát és futni kezdenek utána, azt gondolván, hogy így megtalálják Riku-t és King Mickey-t.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!