Kihasználva

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kihasználva
(Crash Pad)
2016-os amerikai film
RendezőKevin Tent
ProducerWilliam Horberg, Lauren Bratman
Vezető producerAlexander Payne
Műfajfilmdráma
ForgatókönyvíróJeremy Catalino
FőszerepbenDomhnall Gleeson, Christina Applegate, Thomas Haden Church, Nina Dobrev
ZeneRolfe Kent
OperatőrSeamus Tierney
VágóFranco Pante
Gyártás
GyártóWonderful Films
OrszágUSA
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Játékidő93 perc
Forgalmazás
ForgalmazóDestination Films
Vertical Entertainment
BemutatóMagyarország DVD-n
USA 2017. szeptember 25.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kihasználva (eredeti cím: Crash Pad) 2017-es amerikai filmvígjáték, melyet Kevin Tent rendezett Jeremy Catalino forgatókönyvéből. A főszereplők Domhnall Gleeson, Christina Applegate, Thomas Haden Church és Nina Dobrev.

A film 2017. szeptember 25-én megjelent a video on demand-on keresztül, majd a Destination Films és a Vertical Entertainment által 2017. október 27. kiadták korlátozott kiadásban.[1][2]

A film általánosságban vegyes véleményeket kapott a kritikusoktól. A Metacritic oldalán a film értékelése 46% a 100-ból, ami 5 véleményen alapul.[3] A Rotten Tomatoeson a Kihasználva 54%-os minősítést kapott, 13 értékelés alapján.[4] A film exkluzív producere Alexander Payne lett, valamint a Wonderful Films, Indomitable Entertainment, Windowseat Entertainment és a Sodona Entertainment lett a gyártók.[5]

A film középpontjában a reménytelenül romantikus Stensland (Gleeson), aki úgy véli, hogy megtalálta az igaz szerelmet egy idősebb nő (Applegate) mellett, ám időközben kiderül, hogy ő házasságban áll, és csak azért feküdtek le egymással, hogy valamilyen módon bosszút álljon az ő gondatlan férjén (Haden Church). Kezdetben meg akarja verni Stensland-et, de a férj furcsán szimpatikusnak tartja eme romantikus helyzetét. A két férfi úgy dönt végül, hogy összefognak és bosszút állnak, mivel mindketten csalódtak.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Stensland Domhnall Gleeson Előd Álmos
Grady Thomas Haden Church Rosta Sándor
Morgan Christina Applegate Zsigmond Tamara
Hannah Nina Dobrev Bogdányi Titanilla
Lyle Dan Gill Gacsal Ádám
Mr. Laframboise James Yi
Muumuu Balinder Johal

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ‘Crash Pad’ NSFW Trailer: Domhnall Gleeson & Thomas Haden Church Party”, The Playlist, 2017. augusztus 28. (Hozzáférés ideje: 2017. szeptember 7.) 
  2. First Red Band Trailer for Comedy 'Crash Pad' with Domhnall Gleeson”, Firstshowing.net, 2017. augusztus 29. (Hozzáférés ideje: 2017. szeptember 7.) 
  3. Kihasználva. Metacritic. (Hozzáférés: 2019. február 6.)
  4. Crash Pad. Rotten Tomatoes. (Hozzáférés: 2019. február 6.)
  5. Domhnall Gleeson, Thomas Haden Church, Christina Applegate Starring in Rom-Com ‘Crash Pad’ (EXCLUSIVE)”, Variety, 2015. október 21. (Hozzáférés ideje: 2017. szeptember 7.) 

Külső hivatkozások[szerkesztés]