Kenneth Pinyan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kenneth Pinyan
Született 1960. június 22.
Amerikai Egyesült Államok
Elhunyt 2005. július 2. (45 évesen)
Enumclaw
Állampolgársága amerikai
Nemzetisége Amerikai
Foglalkozása Mérnök

Kenneth Pinyan (1960. június 22.Enumclaw, 2005. július 2.) a Boeing-gyár amerikai mérnöke volt, aki azzal vált hírhedté, hogy lovakkal közösült, és egy ilyen aktus során szerzett sérüléseibe belehalt. A közösülésekről videókat készített ismerőseivel, több az internetre is kikerült.

Halála[szerkesztés]

A halálos baleset egy 40 hold területű farmon történt Enumclaw város mellett, King megyében, Washington államban. Pinyan, James Michael Tait, az "operatőr" és egy harmadik, azonosítatlan társuk gyakran járt titokban a farmon, ahol lovakkal közösültek. Pinyan 2005. július 2-án egy Big Dick nevű arabs csődörrel közösült análisan, amikor a ló pénisze átfúrta a férfi vastagbelét.

Pinyan nem volt hajlandó orvosi segítséget kérni, mivel félt attól, hogy kínos részletek derülnek ki, és elvesztheti akár a munkáját is. Végül egy ismerőse bevitte a kórházba, de mire az orvosok elláthatták volna, meghalt. A Pinyant kórházba szállító ember az eset után eltűnt. Orvosszakértők megállapították, hogy Kenneth Pinyan halálát belső vérzés okozta a vastagbelén keletkezett szakadás miatt.

Következmények[szerkesztés]

Az eset hatására Pam Roach republikánus szenátor törvénytervezetet készített az állatokkal történő közösülés betiltására. 2006. február 11-én a szenátus elfogadta a 6417 sorszámú törvényjavaslatot, ezzel 117 év után először vált illegálissá Washington államban a zoofilia gyakorlása.

A médiában[szerkesztés]

A hírlapok kezdetben tartózkodtak attól, hogy tudósítsanak az esetről, mivel túl ízléstelennek találták. Elsőként a Seattle Times közölt híradást az incidensről, miután az Associated Press jelentéséből kiderült, hogy a farmot, ahol Pinyan lovakkal közösült, számtalan olyan ember kereste fel, akik hasonló vágyaikat akarták kielégíteni. Az újságok nem közölték Kenneth Pinyan nevét, az először Tom Leykis rádiós talk-show-jában hangzott el 2005 nyarán. A Pinyan által feltöltött videók ma is elérhetők az interneten. Az esetet videóra rögzítő ember ellen rendőrségi eljárás indult.

2007-ben Zoo (Állatkert) címen egész estés dokumentumfilmet mutattak be Pinyanról a Sundance Filmfesztiválon. A filmesek számos interjút készítettek Pinyan családtagjaival, ismerőseivel. A film egyike volt filmfesztivál zsűrije által győztesnek ítélt 16 film egyikének (856 induló közül választották ki). 2007-ben egyike volt a cannes-i filmfesztiválon induló öt amerikai filmnek.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Enumclaw horse sex case című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső források[szerkesztés]