Jorge Horacio Rattalino

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jorge Horacio Rattalino
Személyes adatok
Teljes névJorge Horacio Rattalino
Születési dátum1958. június 20.
Születési helyArgentína
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
2003I. Ligaasszisztens
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19952003FIFA-tagasszisztens
SablonWikidataSegítség

Jorge Horacio Rattalino (1958. június 20. –) argentin nemzetközi játékvezető-asszisztens.

Pályafutása[szerkesztés]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző labdarúgó osztályokban tevékenykedve szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Hazájának legmagasabb labdarúgó osztályában a partbírói, asszisztensi feladatok végzésére szakosodott.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Az Argentin labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1995-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett. Az aktív nemzetközi pályafutástól 2003-ban köszönt el.

Világbajnokság[szerkesztés]

Dél-Korea és Japán közösen rendezte a XVII., a 2002-es labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzéseit, ahol a FranciaországSzenegál (0:1) nyitómérkőzésen egyben csoportmérkőzésen partjelzőként működött. Három csoportmérkőzésen, az egyik nyolcaddöntőn és negyeddöntőn kapott feladatot. Ezen a világbajnokságon a FIFA végre eleget tett saját elvárásainak, nevezetesen, hogy elméletileg képzet, a gyakorlatban jártas, többszörösen kipróbált, magabiztos asszisztenseket bízott meg a szakmai feladatok ellátására. Több esetben a játékvezető és az egyik asszisztens saját országbeli volt, ami az összeszokottságot még jobban visszatükrözte. Volt kire támaszkodnia a játékvezetőnek. Asszisztensi közreműködéseinek száma: 5

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]