Szívesség Jokernek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Joker szívessége szócikkből átirányítva)
Szívesség Jokernek
Batman: A rajzfilmsorozat
1. évad, 7. epizód
Eredeti címJoker's Favor
ÍróPaul Dini
RendezőBoyd Kirkland
Gyártási szám022
Első sugárzás1992. szeptember 11.
Kronológia
ElőzőSohasem késő
KövetkezőMacska és Karom, 2. rész

A Szívesség Jokernek, második szinkronban Joker szívessége (eredeti cím: Joker's Favor) a Batman: A rajzfilmsorozat első évadjának hetedik része. Amerikában 1992. szeptember 11-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy Charlie Collins nevű férfi idegesen megy haza a munkahelyéből, így véletlenül Gotham bűn bohóc hercegébe köt bele, Jokerbe. A mosolygós pszichopata nem öli meg, cserébe elveszi tőle a személyi igazolványán és megmondja neki, hogyha egyszer szüksége lesz rá, akkor számít rá. Természetesen Charlie nevet változtat és elköltözik a városból, azonban két évvel később mégis megtalálja őt Joker és megkéri, hogy segítsen őrült terve kivitelezésében. Terve az, hogy James Gordon rendőrfőnök számára partit rendeznek, és ő egy tortában beoson és egy gázzal lebénítja a rendőröket, majd felrobbantja őket. Charlie szerepe az, hogy kinyissa Jokernek és segédjének, a rendőrnek öltözött Harley Quinn-nek az ajtót. Terve meg is valósul, azonban Charlie tette előtt riasztja Batmant, így ő odaér és megmenti a rendőröket. Joker után maga Chralie ered, aki azzal fenyegeti, hogy felrobbantja, ha nem adja vissza az adatait. Joker félve a haláltól megteszi, amit kér, majd kiderül, hogy a bomba nem is volt valódi. Jokert és Harley-t az Arkhamba viszik, Charlie pedig visszatér normális életéhez.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
1. magyar változat 2. magyar változat
Batman Kevin Conroy Rosta Sándor Sótonyi Gábor
Joker Mark Hamill Kassai Károly Háda János
Charlie Collins Ed Begley Jr. ? Bácskai János
Harley Quinn Arleen Sorkin Farkasinszky Edit Mahó Andrea
James Gordon Bob Hastings Szokolay Ottó Forgács Gábor
Harvey Bullock Robert Costanzo Melis Gábor Várkonyi András

Harley Quinn[szerkesztés]

Harley Quinn karaktere ebben a részben debütált, mint Joker társa, és eredetileg csak ebben az epizódban szerepelt volna, azonban a sorozat későbbi részeiben is visszatért és szerelmi szál szövődött Joker és közte. Harley karaktere olyannyira népszerű lett, hogy a képregényekben is elkezdett szerepelni, majd később saját képregénysorozatot is kapott.[1] A szereplő videojátékokban és filmekben is feltűnt, köztük a Suicide Squad – Öngyilkos osztag élőszereplős filmben is szerepet kapott, Margot Robbie által játszva.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Harley Quinn Vol 1. DC Database. [2016. április 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. május 17.)
  2. Harley Quinn (Character). IMDb. [2016. május 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. május 17.)