Jason Dohring

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jason Dohring
Jason Dohring.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Jason William Dohring
Született 1982március 30. (36 éves)
Toledo, Ohio
Pályafutása
Híres szerepei Veronica Mars – Logan Echolls
Tevékenység 1994 – napjainkig

Jason Dohring weboldala
Jason Dohring az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Jason Dohring témájú médiaállományokat.

Jason William Dohring (Toledo, Ohio állam, 1982. március 30. –) amerikai színész, legismertebb szerepe a Veronica Mars című sorozatban Logan Echolls alakítása.

Családja[szerkesztés]

Jason Neopets igazgatójának, Doug Dohringnak és az ő feleségének Laurie-nak a legidősebb gyermeke. Négy testvére, két ikeröccse és két ikerhúga van: Robert, Jonathan, Kelsey és Kristen. Mind a négy testvére gyermekszínész volt, ahogy Jason is. Két húga figyelemre méltó szerepet kapott a Growning Pains című filmben, ahol Christine Ellen "Chrissy" Seaver-t kellett eljátszaniuk. Jason tapasztalt síelő, emellett imád snowboardozni, vízisíelni, golfozni és boxolni.

Jason és felesége Lauren 2004 július 31. óta házasok.

Karrierje[szerkesztés]

Dohring karrierje kezdetén reklámokban szerepelt. Utána sok kis szerepet játszott mozi- és TV filmekben. Sok sorozatban is feltűnt, mint a Roswell, a Döglött akták (Cold Case), a The Division, az Amy-nek ítélve (Judging Amy), a JAG, a The Parkers és a Boston Public. Emellett olyan filmekben szerepelt, mint a Walking on water, a Train Quest, a Deep Impact (film), a Fekete Cadillac (Black Cadillac), a The Deep Below és a Broken Record. Ezen kívül a Disney Channel filmjében a Ready to runban is játszott.

A legtöbben a dél-kaliforniai gazdag kölyök, Logan Echolls szerepében ismerték meg. A Veronica Mars című sorozatot a UPN csatornán kezdték el játszani, majd miután a csatorna megszűnt, 2006-ban az újonc CW tűzte műsorára. Ugyanebben az évben Jasont jelölték az Ivy "Legjobb mellékszereplő egy dráma sorozatban" díjára. 2007 márciusától kapható a The Deep Below című filmje, amit csak DVD-n láthatunk.

Miután törölték a Veronica Mars-ot, Jason szerepet kapott a Warner Brothers és a CBS közös alkotásában, az új televíziós sorozatban, a Moonlight-ban. Munkatársai között tudhatja Sophia Myles-t.

Jason jelentősebb filmjei, sorozatai[szerkesztés]

  • 2011 - Ringer … Mr. Carpenter
  • 2004 - The Division … Wes (Zero Tolerance: Part 1, Part 2)
  • 2002 - JAG … James Oliphant (Code of Conduct)
  • 2001 - Roswell … Jerry (Cry Your Name)
  • 2001 - The Parkers … Nerdy Guy (Take the Cookies and Run)

Forrás[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]