Jamie Lynn Spears

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jamie Lynn Spears
Született Jamie Lynn Marie Spears
1991. április 4. (32 éves)
McComb, Mississippi, USA
Állampolgársága amerikai
Gyermekei két gyermek
SzüleiLynne Spears
James Parnell Spears
Foglalkozása színésznő (2001–)
énekesnő (2002–)
Iskolái Parklane Academy

A Wikimédia Commons tartalmaz Jamie Lynn Spears témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Jamie Lynn Marie Spears, Lynne Spears (McComb, Mississippi, 1991. április 4. –) amerikai színésznő, énekesnő. Britney Spears húga.

Szülei Jamie és Lynne Spears. Két testvére van, Bryan és Britney. Legismertebb szerepe a Nickelodeon Zoey 101 műsorának főszerepe. A louisianai Kentwoodban nevelkedett (népessége kb. 2200 fő). A Parklane Academy nevű magániskolában járta ki az általános iskolát. Amikor Jamie Lynn 6 hetes volt, Britneyvel és édesanyjával felköltözött New York Citybe, hogy nővére karrierjét segítsék a Jive Recordsnál.

Tízéves korában felvettek egy demót Nick Carter öccsével, Aaron Carterrel, Christmas Song címen. Szerepelt egy Clorox reklámban barátnőivel, Crystallal és Leighával együtt. Tizenegy évesen az Oprah Winfrey Showban szerepelt együtt Britneyvel.

Első jelentősebb filmszerepe a Crossroads (Álmok útján) című filmben látható, ahol a Britney alakította Lucy gyerekkori énjét testesíti meg pár percig. 2002-ben állandó szereplő lett a Nickelodeon tévécsatorna egy sorozatában, a Sok hűhó-ban. Ezután olyan műsorokban szerepelt, mint a Saturday Night Live Show, a TRL vagy a Regis & Kelly. Britneyvel közösen lépett színpadra a 2002-es Teen Choice Awards díjátadó gálán.

2003-ban a Sok hűhó lett a legjobb TV-műsor a TCA-en. Jamie Lynn epizódszerepet kapott a Lizzie McGuire tévésorozatban. A Triple Imagesszel közösen készített dala, a Girls Just Wanna Have Fun listavezető lett a Disney Top 40-es slágerlistáján. 2007 decemberében adott interjújában az OK! magazinnak bejelentette, hogy gyermeket vár és gyermeke apja Casey Aldridge. Az érettségit 2008 februárjában tette le a Kentwood High Schoolban. 2008. június 19-én megszületett első gyermeke, Maddie Briann Aldridge.

Filmográfia[szerkesztés]

Év Magyar cím Eredeti cím Szerep Magyar hang
2002 Álmok útján Crossroads Lucy Wagner
20022004 Sok hűhó All That
20052008 Zoey 101 Zoey 101 Zoey Brooks Molnár Ilona
2008 Miss Guided Mandy

Kötetei magyarul[szerkesztés]

  • Britney Spears–Lynne Spears: A szeretet éneke; ford. Stern Gabriella; Magyar Könyvklub, Bp., 2002
  • Lynne Spears–Lorilee Craker: A viharon át; ford. Steiner Kristóf; Ringier–Hot! Könyvek, Bp., 2009

További információk[szerkesztés]