Igreja da Memória

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az Igreja da Memória, (magyarul: Emlékezet temploma) Portugáliában, Lisszabon kerületben, a Grande Lisboa szubrégióban, Lisszabonban, a portugál főváros szűkebb vonzáskörzetének, Ajuda elnevezésű részén található. A templom alsó részében kialakított mauzóleumban vannak elhelyezve Sebastião José de Carvalho e Melo, Pombal első márkijának hamvai. Az Emlékezet temploma szerepel a Portugália Nemzeti Emlékhelyeinek listáján.

A templom építését 1760 májusában kezdték, majd 1760. szeptember 3-án tartották a megnyitó ünnepséget. A templomot annak a tiszteletére emelték, hogy itt sikerült megakadályozni az I. József portugál király ellen 1758-ban megkísérelt merényletet.

A templomot az olasz építész, Giovanni Carlo Galli a Bibbiena (1717-1760) tervei alapján építették.

Az Igreja da Memória templom, Lisszabon mellett, Ajudában
A templom alsó részében kialakított mauzóleum


Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Igreja da Memória című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a szócikk részben vagy egészben az Igreja da Memória című portugál Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]