Huke

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Huke
(huke)
Született 1981. április 20. (38 éves)[1]
Állampolgársága japán
Foglalkozása illusztrátor

Fuke Rjóhei (福家亮平; Hepburn: Ryōhei Fuke?; 1981. április 20. –)[2][3] ismertebb művésznevén huke japán illusztrátor, a Supercell együttes és a Team Fullmecha dizájnercsapat tagja.

Pályafutása[szerkesztés]

A főiskola elvégezte után - ahol animációs szakon tanult - csatlakozott egy videojátékfejlesztő céghez, ahol, mint szereplő tervezőként tevékenykedett. Később úgy döntött, hogy szabadúszóként dolgozik tovább, reklámokhoz készített illusztrációkat, illetve tervezte meg azokat, de a Konami Metal Gear Solid videojáték-sorozatához is készített illusztrációkat, tervezett szereplőket. Nem sokkal utána létrehozott egy Pixiv fiókot, hogy a világhálón is összegyűjthesse a munkáit. 2007 decemberében feltöltött egy Black Rock Shooter névre keresztelt rajzot, amelyre a Supercell együttes frontembere, Ryo is felfigyelt, írt róla egy dalt. A Black Rock Shooterből 2009-ben figurákat adtak ki, 2010-ben egy anime film, 2011-ben és 2012-ben több animesorozat és videojáték adaptáció is megjelent.

A Black Rock Shooter sikerén felbuzdulva a 5pb. felkérte Hukét a Steins;Gate című visual novel szereplőinek megalkotásához.[4] A játék sikeréhez híven animesorozat, és manga adaptációk követték, több videojátékos folytatás kíséretében.

Főbb munkái[szerkesztés]

Videojátékok[szerkesztés]

Egyéb illusztrációk[szerkesztés]

Artbookok[szerkesztés]

  • BLK

Egyebek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. BD Gest'. (Hozzáférés: 2017. október 9.)
  2. Konami. Metal Gear Solid. PlayStation. stáblista jelenet. (1998. szeptember 3.)
  3. Huke: ryoheihuke on deviantART (angol nyelven). deviantART. (Hozzáférés: 2012. június 14.)
  4. “神ゲー”と話題沸騰! Xbox 360『シュタインズ・ゲート』超ロングインタビュー掲載 (japán nyelven). Dengeki, 2009. november 20. (Hozzáférés: 2012. június 14.)

További információk[szerkesztés]