Horváth Balázs (fotóművész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Horváth Balázs
Született1952. január 9. (72 éves)
Szentes
Állampolgárságamagyar
Foglalkozása
  • fotográfus
  • fotóművész
A Wikimédia Commons tartalmaz Horváth Balázs témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Horváth Balázs (Szentes, 1952. január 9. –) magyar fotóművész.

A nagy kulcs

Élete[szerkesztés]

Középiskolai tanulmányait Budapesten a nagynevű Toldy Ferenc Gimnáziumban végezte, majd hivatásos munkáját először a Ságvári Endre Szakiskolában szerzett fényképész bizonyítvánnyal a nyomdaiparban kezdte. Ezután a Budakeszi Művelődési Központ művészeti vezetőjeként dolgozott.

Első önálló kiállítása 1981-ben Budapesten a József Attila Művelődési Központban volt, de a fővároson kívül is bemutatkozott, illetve ekkor készítette első: "Eszmélet" című zenés diaműsorát, továbbá ugyancsak az 1980-as évek közepén kapcsolódott be évtizedekre a Gyulai Művésztelep életébe is.[1]

Munkássága[szerkesztés]

Kiállításai mellett az 1990-es évektől filmalkotásokban is részt vett, illetve 2000 után digitális galériákat hozott létre többek között a Filmkultúra című lapnak is.[2] Reklámfotókat készített többek között a MATÁV és a B. M. Duna Palota részére, továbbá repró fotókat többek között a Szent István Társulat, a Zsámbéki Művésztelep és az Európa Akadémia Galéria számára.

Egyéb munkái mellett utóbbiak rendszeres meghívott kiállító művészeként is alkot.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Horváth Balázs oldala a Gyulai Művésztelepen. [2021. február 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. szeptember 23.)
  2. http://filmkultura.hu galéria

Források[szerkesztés]