Horváth Bálint (kommunikációs szakember)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Horváth Bálint
Horváth Bálint, a GVH kommunikációs vezetője
Horváth Bálint, a GVH kommunikációs vezetője
Született1979március 15. (45 éves)
Budapest
TisztségeGazdasági Versenyhivatal kommunikációs és kapcsolattartási vezető
IskoláiTeleki Blanka Gimnázium

Szegedi Tudományegyetem

Budapesti Metropolitan Egyetem
SablonWikidataSegítség

Horváth Bálint (Budapest, 1979. március 15. –) magyar kommunikációs szakember, újságíró.

2000-2012 között újságíró, televíziós műsorkészítő, műsorvezető volt több országos televíziónál.

2012–2014 között az Állami Számvevőszék sajtótitkára[1], majd 2014-től 2022-ig a kommunikációs és kapcsolattartási vezetője, szóvivője[2], ellenőrzésvezetője volt. 2022 októberétől a Gazdasági Versenyhivatal kommunikációs és kapcsolattartási vezetője.[3]

Élete és tanulmányai[szerkesztés]

Budapesten született, gyermekkorában rövid ideig élt Dunaújvárosban, a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett 1997-ben. Egy évet az Egyesült Királyságban tanult, majd a Budapest Média Intézetben szerzett újságíró szakképesítést. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció- és médiatudomány szakán elektronikus sajtó és médiamenedzsment szakirányokon végezte. Később kommunikációs vezető-szóvivő végzettséget szerzett a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

Nős, két lánya és egy fia van.

Szakmai pályafutása[szerkesztés]

Egyetemi évei alatt gyakornok volt több nyomtatott lapnál és rádiónál, majd 2000-től a Hálózat TV szerkesztő-riportere, később felelős szerkesztője[4], műsorvezetője lett. Párhuzamosan dolgozott a Magyar Televíziónál és a Duna Televíziónál is. 2012 májusától az Állami Számvevőszék sajtótitkára, majd 2014 januárjától kommunikációs és kapcsolattartási vezető és szóvivő, több időszakban az ÁSZ nemzetközi kapcsolattartási tevékenységének vezetője volt. 2014 és 2021 között az ÁSZ Hírportál és a Pénzügyi Szemle Online felelős szerkesztője, 2021–2022-ben pedig több számvevőszéki ellenőrzés ellenőrzésvezetője volt. 2022 októberében csatlakozott a Gazdasági Versenyhivatalhoz, a nemzeti versenyhatóság kommunikációs és kapcsolattartási, illetve nemzetközi kapcsolattartási vezetője.

Jegyzetek[szerkesztés]