Happy Gang

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Happy Gang
Információk
Eredet magyar
Aktív évek 1993 - 1999, 2011 -
Műfaj pop, hiphop, club/dance, electro, rock
Kiadó EMI-Quint, Hungaroton
Tagok
Cory (Paréj Zoltán) Vitamin (Móré András)
Korábbi tagok
Mohaman (Moha, Meggyes Roland)

A Happy Gang weboldala
Happy Gang 2016.

A Happy Gang, Magyarország egyik legsikeresebb popegyüttese. 1996-ban a "Kérek egy kulcsot a szívedhez" című daluk az ország legtöbbet játszott hazai felvétele volt. Nyertek Bravo OTTO díjat, slágerlista vezető dalaik, ma is közkedveltek. Dalaikat szellemes szövegek fűszerezik. Zenéjük tartalmaz dance, hiphop, elektronikus és rock elemeket is. A mai napig korosztálytól függetlenül, mindenki bulizik a számaikra. Legismertebb slágereik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem és a Kérek egy kulcsot a szívedhez, Lógatom a lábam, Minő guminő, Lopják a Dzsekimet, Szentkarácsony. Több, mint 800 ezer eladott hanghordozón jelentek meg dalaik.

1993-ban kezdődött a Happy Gang karrierje. Közös iskolai zenekarból indultak el, amit egy EMI lemezkiadói szerződés alakított professzionális produkcióvá. Ők voltak ez első hazai szereplői, a Bravo Love Story elnevezésű, BRAVO Ifjúsági Magazinban futó, fotós képregénynek, mely több héten át tartott és nagy rajongói bázist hozott a csapatnak.

1994-ben megjelent első albumuk Zimme-zumm címmel.Első slágerük a Boomshaka volt, amit a lírai Kérek egy kulcsot a szívedhez, majd a Minő Guminő követett.

A második album a Boojaka.1995-ben jelent meg. Hangzásukban jellegzetes raggaton, dance hall, elemek szerepelnek ezen az albumon.

1996 -n az Éretlenek című magyar televíziós játékfilm főcímdalát írták meg, Fiatal szerelem címmel, ami hatalmas sikert hozott a számukra. Ez év májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, a Nagy Nap elnevezéssel, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik albumuk Dauer címmel.

1997. április 26-án felléptek a Total Dance Fesztiválon és megjelent negyedik albumuk a Freestyle. Ismét telt házas koncert a Petőfi Csarnokban, melyrt a tél és karácsony jegyében szervezték.

Eddig az időpontig már több ezer fellépésen vannak túl.

1998-n Jamaicába utaznak videó klipet forgatni az Öreg Sam című dalukhoz. Több, mint három hetet töltenek Jamaicán, és helyi lányokkal és szereplőkkel dolgoznak a klipben.

Happy Gang a Budapest Parkban 2014.

1999 szilveszterétől az együttes felfüggeszti a közös munkát, de 2000 februárjában az amerikai New Jerseyben elvállalnak egy fellépést.

Mohaman 2000 elején szólókarrierbe kezdett, kiadta a Funky című számához készült maxilemezt és a hozzá készült videoklipet. Majd megalapította a Magnet Records lemezkiadó céget.

Cory elkészítette a Bázis című, Viasat televíziós csatornán vetített, "bootcamp" jellegű, katonai túlélőtáboros sorozat betétdalát, és 2002 szeptemberében jelentette meg első szólólemezét. Feldolgozta a Jóbarátok című filmsorozat betétdalát (Rembrants: I'll Be There For You). A dal a Danubius Rádió slágerlistáján a harmadik helyezést éri el.

Cory 2009-ben alapította meg az Underzen zenekart, amellyel többek közt a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmben szerepelt. A főcímdalt " Bizsergés" címmel és még több szerzeményt írtak a filmhez.

Happy Gang Symphonic-Budapest Kongresszusi Központ 2013.

2011-ben újra elkezdték a közös munkát. Az RTL televízió főműsoridős showjában térnek vissza, de már Meggyes Roland- "Moha" nélkül.

2012-ben minden nagy egyetemen felléptek (MEN-LEN, stb.) Továbbá a 20. SZIGET Fesztiválon, 20. Bravo Otto Gálán, Effotton, Unique Fesztiválon, Budapest Parkban.

2013. június 29-én a Budapest Parkban több ezres közönség előtt ünnepelték élő nagy koncerttel a 20. születésnapjukat. összefoglaló videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=91cBPqIvVro

Ebben az évben a Budapest Kongresszusi Központban szimfonikus verzióban koncertet adtak, amit Győrben és Szombathelyen is megismételtek.

Happy Gang a Total Dance Fesztiválon 2015.

2014. SZIGET Fesztivál, Effot, Budapest Park, SZIN.

2015. Budapest Parkban vendégül látták az angol EAST 17 együttest és a koncert fináléjaként együtt énekelték a "Sokáig voltam távol" című dalt.

Hivatalos You Tube csatorna, az official klipváltozatok elérésére:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7wZc9x3zlfqjjDREaAtJiC13FneBq1Tt

Albumok[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]